Wanneer je een WW-uitkering aanvraagt, word je ingeschreven bij het UWV. Het UWV helpt jou bij het zoeken naar werk, zodat je zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. Om deze reden heeft het UWV een zogenoemde ‘werkmap’ bedacht. Hierin vind je alles terug wat betreft jouw persoonlijke gegevens en vorderingen over de zoektocht naar een baan.

Werkmap

In de werkmap staan opdrachten die voltooid moeten worden. Deze opdrachten helpen jou bij het zoeken naar werk. Ook worden er via de werkmap berichten naar jou verstuurd wat betreft sollicitaties. Dit zijn bijvoorbeeld open sollicitaties, directe sollicitaties of een inschrijving bij een uitzendbureau. Bovendien krijg je dankzij de werkmap directe toegang tot werk.nl, een website waar je duizenden vacatures kunt vinden. 

Inloggen op Mijn Werkmap

Als je een WW-uitkering ontvangt, ben je verplicht om het UWV regelmatig op de hoogte te brengen wat betreft de vorderingen van de zoektocht naar werk. Je moet bijvoorbeeld ook aangeven wanneer je op vakantie gaat. Dit geef je aan in de werkmap. Als je een baan hebt gevonden, moet je dit ook aangeven in de werkmap. Je kunt inloggen op de werkmap door naar de website van het UWV te gaan. Als je eenmaal op de site bent terechtgekomen, vind je rechtsboven in een groene balk met de tekst ‘DigiD Werkmap’. Je kunt inloggen met de DigiD-app of met de gebruikersnaam en wachtwoord van jouw DigiD-account.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Mijn Werkmap van het UWV?

Wanneer je in aanmerking komt voor een WW-uitkering, ben je automatisch ingeschreven bij het UWV. In Mijn Werkmap vind je allerlei zaken omtrent de sollicitaties terug. Je krijgt herinneringen wat betreft de sollicitaties en je kunt vacatures inzien.

Wat is werk.nl?

Werk.nl is een website waar duizenden vacatures op staan vermeld en is een vacaturebank en cv-database van het UWV. De website zorgt ervoor dat werkzoekenden en werkgevers bij elkaar terechtkomen. Via deze website kun je namelijk solliciteren naar een baan.

Share:

administrator

Gerelateerd