Op MijnOverheid vind je jouw persoonlijke gegevens, zoals inschrijvingen bij de gemeente, uw APK-datum en het inkomen. Daarnaast vind je op MijnOverheid de Berichtenbox. Dit is een digitale brievenbus voor post van de overheid. Je kunt hier bijvoorbeeld alles lezen over de belastingaangifte, kinderbijslag en wanneer je het paspoort moet verlengen.

Persoonlijke gegevens

Zoals net al werd benoemd, kun je via MijnOverheid veel persoonlijke gegevens terugvinden. Zo kun je hier het burgerservicenummer, woonadres en jouw voertuigen inzien. Het is daarom verstandig om deze gegevens regelmatig te controleren of deze nog kloppen. Dit doe je door in te loggen op MijnOverheid met je DigiD.

Berichtenbox

Je raakt niets kwijt dankzij de digitale Berichtenbox van MijnOverheid. Al jouw overheidspost wordt namelijk op een plek verzameld. Deze berichten kun je makkelijk terugvinden door in te loggen met jouw DigiD, net als bij de persoonlijke gegevens.

Inloggen

Wanneer je jouw persoonlijke gegevens wilt inzien of de Berichtenbox wilt openen, ga je naar mijn.overheid.nl. Je kunt ervoor kiezen om direct in te loggen of je kunt aangeven dat je nieuw bent. Als je direct gaat inloggen, log je in met jouw DigiD. Dit kun je doen aan de hand van de DigiD-app, welke je kunt downloaden in de Play Store of App Store. Wanneer je geen DigiD-app heeft, kun je inloggen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord van DigiD. 

Veelgestelde vragen

Hoe vraag ik een DigiD aan?

Wanneer je nog geen DigiD hebt, kun je deze eenvoudig aanvragen door te gaan naar digid.nl/aanvragen. Hiervoor houd je jouw burgerservicenummer bij de hand en vul je jouw geboortedatum, postcode en huisnummer in. Jouw DigiD-account wordt geactiveerd doordat je een keer inlogt.

Wanneer weet ik of ik nieuwe post heb in de Berichtenbox?

Allereerst is het verstandig om regelmatig in te loggen op MijnOverheid. Je kunt ook aanvinken om de e-mailmeldingen in te stellen. Zo ontvang je een e-mail als er nieuwe post in de Berichtenbox zit. Bovendien ontvang je een e-mail als herinnering wanneer er ongelezen post in de Berichtenbox zit.

Share:

administrator