Als werknemer van Albert Heijn heb je toegang tot het intranet van het bedrijf, genaamd AH Sam. Hier kun je al je persoonlijke gegevens vinden, waaronder je rooster, loonstroken en beschikbaarheid. Om toegang te krijgen tot deze informatie, dien je eerst in te loggen op AH Sam. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding over hoe je dit kunt doen.

Benodigde tijd: 2 minuten

 1. Stap 1: Ga naar de website van Albert Heijn

  Om in te loggen op AH Sam, dien je eerst naar de website van Albert Heijn te gaan. Dit kan via de volgende link: www.ah.nl. Je kunt ook direct naar de inlogpagina van AH Sam gaan door op de volgende link te klikken: https://ahsam.ahold.com. Dit brengt je naar de inlogpagina van AH Sam.

 2. Stap 2: Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in

  Op de inlogpagina van AH Sam zie je twee invulvelden. Hier dien je je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Je gebruikersnaam is hetzelfde als het AH Sam-account dat je van je werkgever hebt ontvangen. Als je dit niet meer weet, kun je contact opnemen met de HR-afdeling van Albert Heijn om je gebruikersnaam te achterhalen.
  Als je je gebruikersnaam hebt ingevoerd, dien je je wachtwoord in te voeren. Dit is een uniek wachtwoord dat je zelf hebt gekozen bij het aanmaken van je AH Sam-account. Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je op de knop ‘wachtwoord vergeten’ klikken. Je ontvangt dan per e-mail instructies over hoe je je wachtwoord opnieuw kunt instellen.

 3. Stap 3: Controleer je gegevens

  Als je zowel je gebruikersnaam als wachtwoord hebt ingevoerd, dien je te controleren of deze gegevens correct zijn. Als dit het geval is, kun je op de knop ‘inloggen’ klikken. Je wordt dan doorgestuurd naar de startpagina van AH Sam.

 4. Stap 4: Navigeer naar de juiste pagina

  Zodra je bent ingelogd op AH Sam, kun je navigeren naar de pagina waar je de informatie kunt vinden die je nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld je rooster bekijken door te klikken op de knop ‘rooster’ in het menu aan de linkerkant van de pagina. Je kunt ook je loonstroken bekijken door te klikken op de knop ‘loonstroken’. Als je vragen hebt over hoe je de juiste informatie kunt vinden, kun je contact opnemen met de HR-afdeling van Albert Heijn.

 5. Stap 5: Log uit als je klaar bent

  Als je de informatie hebt gevonden die je nodig had, dien je uit te loggen bij AH Sam. Dit is belangrijk om te voorkomen dat iemand anders toegang krijgt tot je persoonlijke gegevens. Je kunt uitloggen door op de knop ‘uitloggen’ te klikken in het menu aan de linkerkant van de pagina.

Inloggen bij AH SAM: Zo Doe Je Dat Snel en Makkelijk

Inloggen bij AH SAM kan een beetje verwarrend lijken als het je eerste keer is, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig. Je begint door naar de website van AH SAM te gaan en je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Je gebruikersnaam is meestal je PNL-code, die altijd begint met “pnl”.

A hand reaching towards a smartphone with the AH SAM app open, ready to log in

Als je bent ingelogd, kun je verschillende dingen doen zoals je werkrooster bekijken, je vakanties aanvragen, en zelfs je loonstrookjes inzien. Daarnaast biedt de portal ook veel informatie over werken bij Albert Heijn, van werkwijzers tot opleiding en ontwikkeling.

Mocht je problemen ondervinden tijdens het inloggen of andere vragen hebben, dan biedt de klantenservice van AH veelgestelde vragen en oplossingen om je verder te helpen. Hiermee ben je snel weer aan de slag.

Key Takeaways

 • Je gebruikersnaam begint met “pnl”
 • Bekijk je werkrooster en loonstrookjes op AH SAM
 • Klantenservice helpt bij inlogproblemen en vragen

Wat is AH SAM?

A smartphone with the AH SAM app open, displaying the login screen

AH SAM is het intranet van Albert Heijn dat medewerkers toegang biedt tot belangrijke tools en informatie over hun werk.

De Kernfuncties van AH SAM

AH SAM biedt verschillende functies zoals het bekijken van je werkrooster, aanvragen van vakantie en inzien van loonstrookjes.

Je kunt via AH SAM inloggen op Go, waar je je werkrooster kunt bekijken. Dit maakt het makkelijk om je planning te beheren.

Daarnaast is er AH Plaza, waar je meer over je werk kunt lezen en informatie vindt over Albert Heijn. Dit is handig voor zowel nieuwe als bestaande medewerkers.

Met AH SAM kun je ook je wachtwoord resetten en je Multi-Factor Authenticatie instellen voor extra beveiliging, zodat al je gegevens veilig blijven.

Starten met Inloggen

Om te beginnen met inloggen bij AH SAM, moet je eerst een account aanmaken. Daarna kun je naar de inlogpagina gaan en je User ID invoeren.

Het Aanmaken van een Account

Voordat je kunt inloggen, moet je een account hebben. Als je er nog geen hebt, kun je dit eenvoudig aanmaken. Ga naar de Ahold Delhaize registratiepagina.

Klik op de knop om een nieuw account aan te maken. Vul je persoonlijke gegevens in zoals je naam, e-mailadres, en personeelsnummer. Dit nummer begint meestal met “pnl”.

Volg de stappen om je wachtwoord in te stellen. Kies een sterk wachtwoord dat je gemakkelijk kunt onthouden maar moeilijk te raden is.

Bevestig je registratie door de link te klikken die naar je e-mailadres is verzonden. Hiermee is je account aangemaakt en kun je beginnen met inloggen.

Inlogpagina en User ID

Nu je een account hebt, kun je inloggen. Ga naar de inlogpagina van AH SAM.

Vul je User ID in. Dit is vaak je personeelsnummer dat met “pnl” begint.

Voer je wachtwoord in. Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je het op dezelfde pagina resetten door te klikken op “Reset je vergeten wachtwoord”.

Klik op de knop “Inloggen”. Je wordt nu doorverwezen naar de hoofdpagina van AH SAM waar je toegang hebt tot alle functies zoals je rooster en loonstrookjes bekijken. Als je klaar bent met je sessie, vergeet dan niet volledig uit te loggen om je gegevens veilig te houden.

Werkrooster en Beschikbaarheid

Bij AH SAM kun je eenvoudig je werkrooster bekijken en je beschikbaarheid aangeven. Dit helpt je om je werk- en privéleven goed te organiseren.

Rooster Inzien

Je kunt je werkrooster bekijken via AH SAM. Log in op AH SAM met je personeelsnummer (dit begint met “pnl”). Na het inloggen ga je naar de optie Werkrooster. Hier zie je je planning voor de komende weken.

Bij het rooster kun je ook je diensten ruilen met collega’s als dit nodig is. Dit maakt het makkelijker om beschikbaar te zijn voor bijvoorbeeld een afspraak of een evenement. Je kunt zelfs notificaties instellen zodat je een bericht krijgt als je rooster verandert.

Door je rooster regelmatig te controleren, voorkom je verrassingen en misverstanden. Het is handig om dit bijvoorbeeld elke week te doen.

Beschikbaarheid Aangeven

Op AH SAM kun je ook je beschikbaarheid aangeven. Dit is belangrijk zodat jouw leidinggevenden weten wanneer jij wel en niet kunt werken.

Ga in AH SAM naar de optie Beschikbaarheid. Hier kun je aangeven op welke dagen en tijden je beschikbaar bent. Als je vakantie wil plannen, kun je dit ook via deze functie doen.

Vergeet niet om je beschikbaarheid regelmatig bij te werken, vooral als er veranderingen zijn in je schema. Dit zorgt ervoor dat je altijd in balans blijft met je werk en privéleven.

Mochten er problemen zijn met het aangeven van je beschikbaarheid, kun je altijd hulp vragen bij je leidinggevende.

Lonen en Loonstrookjes

Bij Albert Heijn kun je belangrijke informatie over je salaris inzien via het intranet. Dit artikel vertelt je hoe je je loonstrookjes bekijkt en geeft uitleg over salaris en betaaldata.

Loonstrookjes Bekijken

Wil je je loonstrookje bij Albert Heijn bekijken? Dit kan via MyHR Connect. Het proces is vrij eenvoudig:

 1. Ga naar Sam en klik op ‘alle apps’.
 2. Selecteer ‘MyHR Connect’.
 3. Log in met je personeelsnummer, dat begint met “pnl”.

Hier kun je je loonstrookjes van de afgelopen maanden vinden en downloaden. Dit maakt het eenvoudig om je inkomsten bij te houden en verzekert je dat je alles goed ontvangt.

Uitleg over Salaris en Betaaldata

Bij Albert Heijn krijg je salaris op vaste betaaldata. Je salaris omvat je basisloon plus eventuele toeslagen en bonussen.

Salaris wordt maandelijks uitbetaald, meestal rond dezelfde datum. Je kunt je betaaldata en andere salarisdetails vinden via Sam.

Het is handig om je salarisdetails regelmatig te controleren. Op die manier krijg je een goed beeld van hoe en wanneer je wordt betaald. Ook kun je eventuele fouten snel opsporen en laten corrigeren via HR.

Handige tips voor AH Sam

Inloggen op AH Sam als werknemer van Albert Heijn is een eenvoudig proces dat slechts enkele stappen omvat. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je snel toegang krijgen tot je persoonlijke informatie op het intranet van Albert Heijn. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je je gebruikersnaam en wachtwoord veilig bewaart en alleen deelt met degenen die geautoriseerd zijn om toegang te hebben tot je account.

Als je problemen ondervindt bij het inloggen op AH Sam, kun je contact opnemen met de HR-afdeling van Albert Heijn voor hulp. Zij kunnen je helpen bij het achterhalen van je gebruikersnaam of het resetten van je wachtwoord als je deze bent vergeten. Daarnaast kunnen ze je ook helpen bij het vinden van de juiste informatie op AH Sam, zoals je rooster of loonstroken.

Het is ook belangrijk om te onthouden om uit te loggen bij AH Sam als je klaar bent met het bekijken van je persoonlijke gegevens. Door uit te loggen, voorkom je dat anderen toegang krijgen tot je account en persoonlijke informatie.

In het algemeen biedt AH Sam een handige en efficiënte manier om toegang te krijgen tot persoonlijke informatie als werknemer van Albert Heijn. Met de juiste inloggegevens en beveiligingspraktijken kun je snel en gemakkelijk toegang krijgen tot de informatie die je nodig hebt om je werk te doen.

Inloggen op Go!

Als u inlogt op AH Sam, kunt u ook een kijkje nemen bij Go! Bij Go! kunt u uw beschikbaarheid doorgeven, ook kunt u in dit systeem uw vakantie aanvragen en uw loonstrookje bekijken.

Problemen Oplossen

Bij het inloggen bij AH SAM kun je tegen verschillende problemen aanlopen. Het is handig om te weten hoe je je wachtwoord kunt resetten, wat je moet doen als je account geblokkeerd is, en hoe je storingen kunt oplossen.

Wachtwoord Resetten

Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je het gemakkelijk resetten. Ga naar de Central Authentication Service en klik op “Wachtwoord vergeten”. Voer je e-mailadres in en volg de stappen die je via e-mail ontvangt. Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord kiest met een mix van letters, cijfers en speciale tekens. Het is ook goed om je wachtwoord regelmatig te veranderen om je account veilig te houden.

Account Geblokkeerd

Je account kan geblokkeerd raken als je te vaak een fout wachtwoord hebt ingevoerd. Dit is bedoeld om je account te beschermen. Om je geblokkeerde account te deblokkeren, kun je de instructies volgen. Meestal moet je je wachtwoord resetten via de Central Authentication Service en daarna toegang krijgen tot je account. Neem contact op met de helpdesk als je nog steeds problemen ondervindt.

Storingen en Technische Hulp

Technische storingen kunnen voorkomen, vooral tijdens drukke momenten of onderhoud aan de website. Als je niet kunt inloggen of storingen ervaart, kun je de pagina met actuele storingen bekijken. Probeer ook je browser te vernieuwen door op F5 te drukken. Als je probleem daardoor niet wordt opgelost, contacteer dan de technische ondersteuning voor verdere hulp.

Bij problemen met inloggen kun je ook proberen de pagina opnieuw te laden of een andere browser te gebruiken. Soms helpt het om je cookies en cache te wissen. Als dat niet werkt, is de helpdesk altijd beschikbaar voor assistentie.

AH Apps en Werkwijzers

Bij Albert Heijn gebruik je verschillende applicaties en werkwijzers om je werk eenvoudiger te maken. Deze tools helpen je met zaken zoals vakantie aanvragen en werkprocedures volgen.

Toegang tot Applicaties

Om toegang te krijgen tot de applicaties van Albert Heijn, moet je inloggen op SAM AH. Hier gebruik je je User ID en wachtwoord. Deze applicaties zijn essentieel voor het beheren van je werkrooster, het aanvragen van verlof, en het inzien van loonstroken.

Je kunt sommige applicaties ook gebruiken voor opleidingen en trainingen via de digitale leeromgeving (ELM). Dit maakt het gemakkelijk om je vaardigheden bij te houden en te verbeteren. Heb je problemen met inloggen? Controleer dan eerst je gebruikersnaam en wachtwoord en reset deze indien nodig.

Gebruik van Werkwijzers en Handboeken

Werkwijzers en handboeken geven je de richtlijnen over hoe verschillende taken moeten worden uitgevoerd bij Albert Heijn. Je kunt deze documenten bekijken in de SAM-portal. Hier vind je gedetailleerde instructies voor dagelijkse procedures en speciale taken.

De werkwijzers zijn praktisch omdat ze stap-voor-stap instructies bieden. Dit zorgt ervoor dat je consistent kunt werken en fouten kunt minimaliseren. Handboeken omvatten alles van veiligheidsprocedures tot klantendiensttechnieken, zodat je altijd weet wat er van je verwacht wordt.

Opleiding en Ontwikkeling

Bij Albert Heijn krijg je volop kansen om jezelf te ontwikkelen. Je hebt toegang tot diverse trainingen en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden die je helpen groeien in je carrière.

Trainingen en ELM

Albert Heijn biedt verschillende trainingen aan om je vaardigheden te verbeteren. Deze trainingen worden vaak aangeboden via de Employee Learning Management (ELM) systeem. Het ELM-systeem is een online platform waar je je kunt inschrijven voor verschillende opleidingen en cursussen.

Je kunt denken aan trainingen zoals klantenservice, leidinggeven, en veiligheid op de werkvloer. Dit systeem maakt het makkelijk om te kiezen welke cursussen het beste bij je passen en je voortgang te volgen. Regelmatig bijwonen van deze trainingen helpt je niet alleen beter te presteren in je huidige rol, maar ook om door te groeien binnen het bedrijf.

Persoonlijke Ontwikkelingsmogelijkheden

Naast de standaard trainingen, biedt Albert Heijn ook persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. Deze zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en interesses. Je kunt gebruik maken van de Academy, een platform met allerlei leermogelijkheden zoals inspiratiesessies en workshops.

Het is belangrijk om actief je eigen ontwikkeling te sturen. Zoek naar kansen om je vaardigheden te verbeteren en nieuwe dingen te leren. Albert Heijn moedigt je aan om zelf initiatief te nemen en de tools te gebruiken die het bedrijf biedt om jezelf te overtreffen.

Door gebruik te maken van deze mogelijkheden, kun je niet alleen beter worden in je huidige functie maar ook je carrièrekansen vergroten.

Persoonlijke Instellingen Wijzigen

Je kunt eenvoudig persoonlijke instellingen wijzigen bij AH SAM om je werkervaring te verbeteren. Hier vind je hoe je vakantie kunt aanvragen en je persoonlijke gegevens kunt aanpassen.

Vakantie Aanvragen

Om vakantie aan te vragen, log je eerst in op AH SAM. Ga naar MijnHR en zoek naar de optie Vakantie Aanvragen. Hier kun je je vakantieperiode aangeven.

Kies de dagen waarop je vakantie wilt nemen en bevestig deze door op Bevestigen te klikken. Zorg ervoor dat je je PNL-code invult om de aanvraag te voltooien.

Controleer of je genoeg vakantiedagen hebt voordat je de aanvraag indient. Je kunt jouw resterende vakantiedagen meestal zien in hetzelfde menu. Als je problemen ondervindt, gebruik dan de GOMW functie voor hulp.

Persoonlijke Gegevens Aanpassen

Moet je je persoonlijke gegevens aanpassen? Dit kan eenvoudig via AH SAM. Log in en ga naar MijnHR. Hier kun je profielinformatie zoals naam, adres, en contactgegevens bijwerken.

Klik op de optie Persoonlijke Gegevens Aanpassen. Vul de gewenste wijzigingen in en sla ze op door op Opslaan te klikken. Controleer of de wijzigingen correct zijn toegepast.

Let er op dat je altijd je actuele gegevens hebt ingevuld. Dit zorgt ervoor dat je bereikbaar bent en belangrijke informatie niet misloopt. Als je e-mailadres gewijzigd is, zorg dan dat je het juiste adres hebt ingevuld om communicatieproblemen te voorkomen.

Veelgestelde vragen over AH SAM

Er zijn een paar veelvoorkomende vragen over het inloggen bij AH SAM en het gebruik van deze tool. Hier zijn de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

Wat moet u doen als uw AH Sam account geblokkeerd wordt?

Uw AH Sam-account wordt tegenwoordig erg snel geblokkeerd. Je hoeft bijvoorbeeld maar een keer te vaak je wachtwoord verkeerd ingevuld en je bent al de sjaak. Meestal kun je zelf uw account deblokkeren. Je zult hiervoor antwoord moeten geven op de veiligheidsvragen die u gegeven hebt toen u uw account aangemaakt hebt. 

Hoe reset u uw wachtwoord op AH Sam?

Als je je wachtwoord wil veranderen, kun je dit op een vrij simpele manier doen. Als je bij het inlogscherm bent kun je klikken op ‘stel je nieuwe wachtwoord in’. Hier klikt u op, vervolgens moet u uw PNL-nummer invullen en uw antwoorden geven op de veiligheidsvragen. Vervolgens kunt u uw wachtwoord veranderen. 

Hoe kan ik inloggen op SAM bij Albert Heijn?

Om in te loggen op SAM bij Albert Heijn, ga je naar sam.ah.nl. Gebruik je personeelsnummer dat begint met “pnl” en je wachtwoord.

Waar vind ik het rooster in de AH app?

Je kunt je rooster vinden in de AH-app door in te loggen en naar de sectie “Mijn Rooster” te gaan. Hier kun je je werkuren en eventuele wijzigingen bekijken.

Wat moet ik doen als ik niet kan inloggen op SAM AH?

Als je niet kunt inloggen, probeer dan eerst je wachtwoord te resetten via de Self Service Password Reset tool. Mocht dat niet werken, neem contact op met de helpdesk.

Hoe gebruik ik SAM AH voor het bekijken van mijn rooster?

Log in op SAM AH met je personeelsnummer en wachtwoord. Ga naar de sectie “Mijn Rooster” waar je je uren kunt zien.

Wat zijn de stappen om ontslag te nemen via SAM bij Albert Heijn?

In SAM kun je naar de instellingen voor “Dienstverband beëindigen” gaan. Volg de instructies en vul de noodzakelijke formulieren in om je ontslag officieel te maken.

Share:

editor