Wist je dat er tal van factoren zijn die de productiviteit op de werkvloer bepalen? Denk aan optimaal gebruik van de ruimte en zelfs het gebruik van de juiste kleuren. Een productieve werksfeer is erg belangrijk. Het bepaalt welke doelen jullie behalen. Ga jij de werkvloer inrichten of wil je een flexibele kantoorruimte huren in Amsterdam? Lees dan snel verder. Dit zijn een aantal tips die je daarbij helpen!

Optimaliseer de ruimte met multifunctionele meubels

Ten eerste maak je optimaal gebruik van de ruimte. Zorg voor ergonomische meubels. Met een verstelbaar bureau bepalen werknemers zelf of ze zitten of juist even staan. Je laat het bloed stromen en dat zorgt voor nieuwe ideeën. Creëer genoeg opbergruimte zodat het kantoor altijd netjes en opgeruimd is. Zo houd je het in iedereens hoofd zo rustig mogelijk.

Zorg voor natuurlijke elementen

Maak je weleens een wandeling door de natuur? Dit is de perfecte boost voor je productiviteit. Zo maak je je hoofd even leeg. Daarna ben je nog productiever. Haal deze natuurlijke elementen daarom naar de werkvloer. Zorg voor grote ramen met een mooi uitzicht. Zorg voor grote en diverse planten. Je creëert als het ware een urban jungle. Dat is tegenwoordig een echte trend!

Gebruik van kleur

Ook kleur heeft invloed op de productiviteit. Ga maar na: hoe voel jij je in een kamer met alleen maar donkere kleuren? Ga juist voor blauw en groen. Deze kleuren worden vaak geassocieerd met rust en concentratie. Daarnaast zorgen geel en oranje juist voor energie en creativiteit. Het is maar wat je zelf wilt. Met de juiste kleuren krijg je jouw werknemers in de juiste stemming en zijn ze nog productiever.

Ruimtes om samen te komen

Een dag op kantoor draait niet alleen maar om de hele dag werken. Werknemers hebben ook rust nodig en soms wat afleiding. Creëer daarom een informele ontmoetingsplek. Hier kunnen ze samenkomen. Zet er een goed koffiezetapparaat en comfortabele zitplekken. Daarnaast is het de perfecte ruimte om te brainstormen. Zo zorg je voor nieuwe ideeën en spannende uitdagingen voor het bedrijf.

Met deze tips zorg je dus voor productiviteit op de werkvloer. Natuurlijke elementen en de juiste kleuren helpen je daar onbewust bij. Richt de ruimte daarnaast zo optimaal mogelijk in. Vergeet ook een gezamenlijke ruimte niet. Daar komt iedereen samen voor wat welverdiende ontspanning. Met productieve werknemers ga je voor succes!

Share:

administrator