De slaapkamer is een van de belangrijkste plekken in het huis. Het is de kamer waar je lekker tot rust kunt komen na een lange werkdag. Maar je start er ook met frisse energie aan een nieuwe dag. Daarom mag je deze kamer zeker niet over het hoofd zien tijdens het shoppen van een nieuw interieur. Er zijn altijd wel een paar belangrijke punten van aandacht als je de slaapkamer goed onder handen neemt. Waar je dan aan kunt denken, lees je in dit blog.

Start met de basis en zoek een fijn matras uit

Tijdens het inrichten van de slaapkamer, zijn het matras en het hoofdkussen een van de belangrijkste punten van aandacht. Beiden moeten immers voldoende steun bieden aan het lichaam, maar ook haarfijn aansluiten op je eigen wensen. Wat voor soort vering moet het matras hebben? Heb je een voorkeur voor het materiaal van het kussen? En wat moet het formaat van het matras zijn? In een beddenwinkel bij jou in de buurt krijg je meteen een goed beeld van alle mogelijke opties.

Een hotel-chique gevoel in je eigen slaapkamer met een fijne boxspring

In de slaapkamer bepaalt het bedframe natuurlijk voor een erg groot deel het aanzicht. Daarom is het zeker geen verkeerd idee om hier uitgebreid de tijd voor te nemen als je aan je zoektocht start. Je gaat voor het ultieme hotel-chique gevoel door een boxspring in huis te halen. En doordat de stof in tal van kleuren te verkrijgen is, is er voor ieder altijd wel wat wils. Ga je graag voor een fris en luchtig model, bijvoorbeeld omdat je een wat kleinere slaapkamer hebt? Kies dan voor een model voor pootjes. Ideaal om te combineren met een prachtig vloerkleed, zodat je altijd lekker warme voeten hebt.

Luchtig en comfortabel beddengoed kan enorm veel doen voor je nachtrust

De ultieme finishing touch bij jou in de slaapkamer? Dat is toch wel het uitzoeken van het juiste soort beddengoed, zoals een hoeslaken 160×200. Door te kiezen voor een dekbed van faux-ganzendons, kan transpiratievocht in de nacht goed af worden gevoerd. Tel daar een dekbedovertrek van luchtig materiaal bij op – zoals linnen of katoen – en je ontwaakt iedere ochtend fris en droog. In een beddenwinkel ben je voor de complete metamorfose van je slaapkamer aan het juiste adres. Laat het upgraden van je slaapkamer dus maar snel beginnen!

Share:

administrator