Het wordt steeds populairder: het innemen van collageen. Vooral voor de mensen die ouder worden, is collageen een musthave. Het heeft veel voordelen voor de huid en het lichaam. Maar wat houdt collageen eigenlijk in? En waarom is het zo belangrijk voor de huid? Je leest het in dit artikel!

Wat houdt collageen in?

Collageen is een lijmvormend eiwit dat aangemaakt door je lichaam. Het helpt de structuur en stevigheid te behouden van de huid. Tot je 25e levensjaar blijft je lichaam collageen aanmaken, daarna wordt het per jaar het steeds minder. Rond je vijftigste maakt het lichaam vrijwel helemaal geen collageen meer aan. Toch is collageen belangrijker dan je denkt. Dit voorkomt namelijk dat je rimpels en lijntjes in de huid begint te zien. Naast het strak houden van de huid, houdt collageen ook de structuur in de nagels, botten, spieren en het haar. Collageen heeft dus veel positieve effecten op het lichaam.

Hoe gebruik ik collageen?

Je kunt collageen onder andere innemen als supplement, maar je kunt het ook opsmeren. Er zijn tegenwoordig veel supplementen en drankjes die collageen bevatten. Zo breng je snel de elasticiteit en hydratatie terug in de huid. 

Een andere manier om collageen aan te brengen is door crèmes te kopen die de eiwitten bevatten. Je smeert het ’s ochtends en ’s avonds op de huid en na een paar weken beginnen de resultaten groot te worden. Een crème die je huid weer een gezonde gloed geeft is de Varens Beaute Collageen Booster & Aloë Vera Gezichtsverzorging. Het product is makkelijk te gebruiken en het geeft al snel het beste resultaat. 

Ben je op zoek naar huidverzorging die vegan is en collageen bevat? Dan is de Sunkissed Skin Collagen & Vitamin C Firming Serum de perfecte optie voor jou! De serum wordt niet getest op dieren en is volledig vegan. Ook deze serum geeft een stralende en gezonde look en gaat rimpels tegen.

Waarom is collageen zo belangrijk voor de huid?

Hoe ouder je wordt, hoe minder het lichaam collageen gaat aanmaken. Je gaat na een aantal jaren goed opmerken dat je onder andere een doffe huid, futloos haar en rimpels krijgt. Door collageen in te nemen voorkom je dit. Je behoudt stevigheid in de huid, glanzende haren en ook stimuleer je de groei van de haren en nagels. Het is dus geen overbodige luxe om rond je 25e jaar collageen toe te voegen aan je skincareroutine. 

Share:

administrator