Inhoudsopgave

Nog heel even en dan breekt de leukste en gezelligste tijd van het jaar weer aan. Dagen vol lekker eten, gezelligheid en genieten van vrije tijd. Het hoogtepunt van de feestdagen is natuurlijk het kerstdiner. Volgens traditie gevuld met allerlei luxueuze maaltijden en als kers op de taart ook een heerlijk kerstdessert. Natuurlijk moet het kerstdiner ook in stijl worden afgesloten. Daarom mag er niet bespaard worden om het dessert. Maar welk toetje is geschikt? Welk dessert past bij het menu? In dit artikel geven we de nodige inspiratie met de allerleukste kerstdesserts om te maken tijdens de feestdagen.

Lava cakes

Chocolade lava cakejes mogen zeker niet vergeten worden tijdens de feestdagen. Het luxe karakter en de volle smaak passen uitstekend bij het kerstdiner. Een heerlijke afsluiter met een beetje magie aan het eind. Voor elke gast is het een feestje om het cakeje open te snijden en de smeuïge chocolade tentoon te stellen. Dit is een ware publiekslieveling van velen. Het is leuk om zelf te maken, maar er zijn tegenwoordig ook hele goede cakejes standaard in het kerst toetjes assortiment opgenomen. Vaak verkrijgbaar bij een supermarkt in de buurt. Wel zo makkelijk na al een drukke dag kokkerellen.

Panna cotta

Panna cotta is heerlijk te combineren met verschillende smaken en texturen. Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Het is zacht, romig en vol van smaak. Bovendien is het een heel makkelijk toetje om te bereiden. Het is ook nog eens eenvoudig een dag van tevoren te maken. Dat betekent minder uur in de keuken als de visite er is.

De structuur van een panna cotta lijkt een beetje op pudding. Hij mag na het storten nog wat wiebelen.

Voor de panna cotta zijn slechts enkele ingrediënten nodig:

–   6 gram gelatineblaadjes

–   500 ml slagroom

–   60 gram suiker

–   Half vanillestokje

Het is ook mogelijk om enkele variaties te maken door bijvoorbeeld kokosmelk of vruchtensiroop toe te voegen, maar het basisrecept is ook al verrukkelijk. Heerlijk om te combineren met wat vers fruit en het toetje ziet er al direct heel decadent en onweerstaanbaar uit.

IJstaart

En tot slot de absolute klassieker: de ijstaart. Een ijstaart geeft direct iets extra’s aan een diner. Het is de perfecte afsluiter van elk chique etentje. Bovendien zijn er ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Leuk om zelf te maken en allerlei verschillende variaties te proberen of om gewoon een traditionele ijstaart in de supermarkt te kopen. Maak het niet te lastig. Er zijn talloze mogelijkheden.

Extra tip: een verse ijstaart kan gemakkelijk enkele weken in de vriezer worden bewaard. Maak deze dan wanneer er extra tijd om handen is. Een leuke activiteit met het hele gezin.

Share:

administrator