Wie een incasso over wil dragen, denkt al snel aan een incassobureau of deurwaarder. Dit is inderdaad een optie, maar een incassobureau of gerechtsdeurwaarder kan je niet altijd helpen. Gelukkig betekent dit niet dat je alles zelf op moet lossen, want je kunt namelijk een incasso advocaat inschakelen. Ben je nog niet bekend met een incasso advocaat? In dit artikel zetten we 5 voordelen van deze professional op een rijtje. 

1. Gespecialiseerd in zakelijke vorderingen

Als ondernemer is het bijzonder vervelend wanneer een klant weigert om jouw factuur te betalen. Om ervoor te zorgen dat je jouw geld alsnog ontvangt, kun je hulp inschakelen. Omdat het hier een zakelijke vordering betreft, kies je voor een incasso advocaat. Zo’n professional is namelijk gespecialiseerd in zakelijke vorderingen. Een deurwaarder of incassobureau inschakelen is vooral zinvol wanneer het om particuliere vorderingen gaat. 

2. Mag internationale incassozaken behandelen

Doe je zaken met bedrijven uit het buitenland? Dan kun je problemen krijgen met een klant uit een ander land. Het gevolg hiervan is dat de klant misschien weigert om te betalen. Een incassobureau en gerechtsdeurwaarder kunnen je in dat geval niet helpen; zij beschikken namelijk niet over de juiste expertise om internationale incassozaken te behandelen. Een incasso advocaat is dit wel. Krijg je nog geld van een bedrijf in het buitenland en wil je dit snel ontvangen? Schakel dan een incasso advocaat in. De kans op succes is dan namelijk het grootst.  

3. Bevoegd om een faillissementsaanvraag in te dienen

Het aanvragen van faillissement kan gebruikt worden als incassomiddel. Het is alleen niet zo dat je als schuldeiser maar zo het faillissement van een bedrijf aan kunt vragen. Hier heb je altijd een advocaat voor nodig, omdat alleen advocaten hier de juiste bevoegdheid voor hebben. Daarbij komt dat de incasso advocaat bij de rechtbank aanwezig moet zijn als de zaak behandeld wordt. Incassobureaus en gerechtsdeurwaarders zijn niet bevoegd om faillissement aan te vragen.  

4. Mag procederen bij vorderingen boven de 25.000 euro

Ben je op zoek naar hulp in een incassozaak en gaat het om een bedrag van meer dan 25.000 euro? Dan kan een incassobureau of gerechtsdeurwaarder je niet helpen. Zij zijn namelijk enkel bevoegd om te procederen bij vorderingen tot 25.000 euro. Heb je een vordering van meer dan 25.000 euro? Daar mag alleen een advocaat voor procederen. Natuurlijk helpen de advocaten van Bierensgroup je graag verder.

5. Gekwalificeerd om juridische conflicten op te lossen

Een incassozaak kan uiteindelijk uitmonden in een juridisch conflict tussen jou en de tegenpartij. Als je te maken krijgt met zo’n conflict, wil je uiteraard dat dit op een goede manier opgelost wordt. Schakel daarom een incasso advocaat in, want met de kennis en ervaring van een incasso advocaat ben je verzekerd van het beste resultaat. 

Share:

administrator