Heb je zelf al de nodige pogingen ondernomen om een openstaande vordering te innen, maar heeft dit nog niet tot het gewenste resultaat geleid? Dan kun je een incassobureau, gerechtsdeurwaarder of incasso advocaat inschakelen. Vanwege de kosten die dit met zich meebrengt, staan veel bedrijven hier niet om te springen. Laat je hier niet door weerhouden, want veel incasso specialisten werken op basis van no cure no pay. In deze tekst lees je hoe zo’n incasso precies werkt.

Wat is no cure no pay?

Voordat we uit kunnen leggen hoe een incasso no cure no pay werkt, moet je eerst weten wat no cure no pay eigenlijk is. Wanneer een incassobureau, gerechtsdeurwaarder of incasso advocaat deze term gebruikt, hoef je achteraf geen rekening te verwachten als je succes boekt. Er wordt namelijk een percentage ingehouden van het behaalde resultaat. Is er geen resultaat? Dan betaal je niets voor het inschakelen van een specialist die op basis van no cure no pay werkt.

Denk overigens niet dat no cure no pay bij iedere incasso specialist hetzelfde werkt. Zo betaal je bij de ene partij bijvoorbeeld een veel hoger percentage over het resultaat dan bij de andere. Het verschil kan behoorlijk groot zijn. Gaat het om een grote vordering? Dan kun je veel duurder uit zijn als je voor een incassobedrijf kiest waarbij je een hoog percentage betaalt over het resultaat. Reden genoeg om niet de eerste beste no cure no pay incasso specialist in te schakelen.

Kosten die je zelf betaalt

Na het lezen van de bovenstaande tekst denk je misschien dat je nooit kosten maakt als je voor een incasso no cure no pay kiest. Toch is dit niet altijd zo, want in sommige gevallen worden er wel kosten doorberekend aan jou. Als een incasso specialist externe kosten maakt ten behoeve van het traject, is het goed mogelijk dat het bedrijf deze doorberekent aan jou. Toch hoeft dit niet nadelig te zijn, want vaak ben je (veel) goedkoper uit dan wanneer je een incassobedrijf inschakelt waarbij je een hoog percentage over het behaalde resultaat moet betalen.

Voorwaarden no cure no pay incasso

Een no cure no pay incasso is interessant, maar niet iedereen komt er altijd voor in aanmerking. Je kunt namelijk te maken krijgen met een aantal voorwaarden. Wil je via Bierensgroup.com/nl een incasso advocaat inschakelen op basis van no cure no pay? Dan kan dat alleen als het om een zakelijke vordering gaat. Het maakt in dat geval niet uit of het een nationale of internationale vordering is. Daarnaast mag een vordering niet betwist zijn en moet hij nog in het minnelijke traject vallen. Tot slot kom je alleen in aanmerking voor een no cure no pay incasso als jouw vordering nog niet eerder behandeld is door een andere partij.

Share:

administrator