Het inrichten van je tuin kan een lastige klus zijn, vooral als je kinderen hebt. Je wilt natuurlijk dat je kinderen de mogelijkheid hebben om lekker in de tuin te spelen, maar ook wil je je tuin mooi inrichten zodat je er zelf van kan genieten. Voor de kinderen moet de tuin veilig zijn en voor jezelf moet het mooi zijn. Lees snel verder hoe jij je tuin het zo’n kindvriendelijk maar zo mooi mogelijk in kan richten.

Gras in de tuin

Vergeet bij het inrichten van je tuin niet het gras, een tuin met alleen maar tegels is niet echt kindvriendelijk. Lekker op het gras voetballen of erop picknicken met vriendjes of vriendinnetjes. Als je kind valt op het gras is er vaak niks aan de hand, ze staan vaak weer op en spelen snel verder. Op stenen is dit wel anders, hierdoor ontstaan snel schaafwonden.

Speeltoestellen

Als je een grotere tuin hebt kan je ervoor kiezen om een speeltoestel aan te schaffen. Een boomhut, glijbaan of schommel in de tuin is dan een erg goede keuze. Ook een trampoline is een erg goed idee om aan te schaffen voor je kind. Voor de veiligheid hiervan is het belangrijk dat je een net om je trampoline plaatst. Deze kun je vinden bij Nettenshop. Schaf samen met je trampoline een veiligheidsnet aan en laat je kind lekker in het rond springen. Als je minder ruimte in je tuin hebt zijn er veel andere mogelijkheden zodat je kind fijn kan spelen. Denk aan speelgoed of water waar je kind zich mee zou kunnen vermaken.

Zandbak

Een zandbak is niet te missen in een kindvriendelijke tuin. Het zorgt gegarandeerd voor speelplezier bij je kinderen, hier kunnen ze graven en bouwen. Om de zandbak in je tuin een mooie uitstraling te geven is het een optie om het in te laten bouwen in een vlonder. De zandbak is dan ook erg gemakkelijk af te dekken zodat er geen vuil of regen in komt.

Ruimte voor jezelf

Naast dat je kinderen kunnen genieten van de tuin is het belangrijk dat jij zelf ook kan genieten. Maak voor de ruimte waar je kinderen zich uit kunnen leven een afscheiding zodat je een duidelijk contrast hebt tussen de plek voor de kinderen en je eigen plek om te relaxen. Creëer een plek waar je rustig kunt zitten en wat kunt drinken met vrienden. Een mooie loungebank kan hierbij niet ontbreken.

Richt je tuin zo kindvriendelijk maar toch mooi in met deze tips en geniet van de buitenlucht. 

Share:

administrator