Sinds 2020 is voor velen van ons thuis ook onze werkplek geworden. Dat maakt het extra belangrijk dat je ook een plaats hebt in of om je woning waar je je kunt ontspannen en even afstand nemen van zowel je werk als je huiselijke beslommeringen. Creëer dus je eigen man cave waarin je heerlijk kunt chillen. Of eigenlijk moeten we spreken van een man/woman/x cave want tenslotte heeft iedereen recht op zo een fijne omgeving. 

Locatie 

De eerste vraag die je je logischerwijze zult stellen, is waar je je man cave gaat inrichten. Verschillende opties bieden zich aan. Je hebt misschien een logeerkamer waar al jaren niemand meer gelogeerd heeft, of de zolder is zopas gerenoveerd en biedt een massa ruimte. Velen maken wat ruimte in de tuin vrij en bouwen daar een tuinhuisje. Het materiaal is goedkoop en duurzaam. Ook een garage of een kelderruimte kunnen eenvoudig omgevormd worden. 

Sportthema 

Een man cave is een persoonlijke ruimte. Ze moet jouw eigen specifieke interesses en hobby’s weerspiegelen. Ben je een sportfanaat, dan is het niet meer dan logisch dat je hier een toestel plaatst dat past bij de workout die je het liefste doet. Velen gaan in zo een geval voor een crosstrainer, loopband of trainingsfiets. Met dumbbells heb je alvast een minimum om je spieren te verstevigen, maar het is ideaal als je een multifunctioneel fitness station kunt installeren. 

Gaming 

Sommige mensen kiezen voor een traditionele gamefocus met een pooltafel of dartbord. Maar laten we eerlijk zijn, tegenwoordig, als je al games speelt, ben je eerder geneigd om de online casino reviews te bekijken zodat je een vleugje Las Vegas in huis kunt halen. Een goede internetverbinding en een groot scherm zijn daarom het belangrijkst. Gelukkig is zoiets in het 21e-eeuwse Nederland nauwelijks nog een probleem. Er zijn meer dan voldoende internet providers die voordelige pakketten aanbieden met een krachtige verbinding. Alleen moet je erop letten dat je eventueel een wifi-versterker aankoopt zodat het signaal van je modem in je huis ver genoeg reikt. Maar ook dat is slechts een kleine investering. 

Thuisbioscoop 

Binge je graag televisiereeksen of films, dan kan een groot tv-scherm de blikvanger vormen in je man cave. Net zoals voor games heb je dan een stabiele internetverbinding nodig. Maak het een gezellige plek waar je tezamen met vrienden of familie kunt kijken. Denk eraan gordijnen te installeren zodat het zonlicht buiten blijft. Verder adviseren we een leren bank of een set loungestoelen. Iets waar velen letterlijk en figurlijk over struikelen is een warboel van kabels. Wees voorbereid en koop een slim systeem om kabels te beheren. Akoestische panelen aan wand of plafond en luidsprekers kunnen zorgen voor een surround-sound. 

Artistiek 

Ben je creatief, dan kun je je man cave inrichten als schildersatelier, om te boetseren of beeldhouwen. Met een ruime tekentafel kun je alvast de nodige schetsen of ontwerpen maken. Laat de wanden vrij want daar komen later je kunstwerken. Of heb je er altijd al van gedroomd jam sessies te houden met enkele muzikale vrienden? In een mum van tijd creëer je een muziekstudio voor thuis! Zorg er wel voor dat je de ruimte voldoende geluidsdicht maakt zodat je je buren niet stoort. Oude instrumenten kunnen dienen als decor. 

Share:

administrator