De een houdt ervan, terwijl de ander er een hekel aan heeft: tuinieren. Maar eigenlijk zou iedereen aan tuinieren moeten doen. Tuinieren is namelijk ontzettend gezond voor je. Niet alleen omdat je veel in beweging bent, het kan ook bijdragen aan de mentale gezondheid. Hieronder vertellen wij je meer over waarom tuinieren zo gezond voor je is.

1. Calorieën verbranden

Het hele jaar is er wel wat te doen in de tuin. Zo kun je de tuin opruimen, het mos op de tegels verwijderen en de dode bladeren weghalen. Ook kun je gaan grasmaaien – tenzij je kunstgras van Kunstgrasgigant hebt. Dat scheelt je gelukkig al een heel karwei, maar er is alsnog genoeg te doen in de tuin. Zo moeten de tegels worden schoongemaakt en de haag worden gesnoeid. En wanneer je dit allemaal aan het doen bent, blijf je continu in beweging. Met al deze bewegingen verbrand je een boel calorieën, want tuinieren is immers een flinke workout!

2. Verlaag je stressniveau

Na een drukke dag op het werk wil je even ontstressen. En een goede manier om dat te verwezenlijken, is om door even intensief te gaan tuinieren. Tuinieren zal namelijk het stofje cortisol, het stresshormoon, naar een lager level brengen. Bovendien wordt ook het stofje endorfine vrijgemaakt, het gelukshormoon, wanneer je in de tuin bezig bent. Zo kun je de drukte van de dag achter je laten. 

3. De buitenlucht is schoon

Tijd doorbrengen in de buitenlucht is altijd een goed plan. De buitenlucht is namelijk een stuk schoner dan de lucht in huis. Daar dwarrelen huisstofmijten rond, wordt er vaak niet genoeg geventileerd en soms kan een huis last hebben van schimmel. Redenen genoeg om eens in de tuin bezig te gaan en te genieten van de schone buitenlucht. Bovendien is het sowieso goed om zo veel mogelijk tijd door te brengen in de natuur. Verplaats de Netflixavond bijvoorbeeld naar de tuin: maak een zithoekje op het kunstgras van kunstgrasgigant.nl/contact/vestiging-koudekerke, zet jouw favo serie aan en laat het relaxen maar beginnen.

4. Vitamine D

Tuinieren gebeurt vaak als het mooi weer is. En de warme zonnestralen op je huid doen veel goeds. Jouw lichaam maakt zo namelijk vitamine D aan. Allereerst geeft dit je een beter humeur, maar naast dat is het ook goed voor de weerstand. Bovendien is deze vitamine goed voor de spieren, en het vermindert het risico op botontkalking. Let er wel op dat je je goed insmeert voordat je naar buiten gaat, vooral als de zon erg sterk is.

Share:

administrator