Inhoudsopgave

Er zijn tal van nieuws- en informatiebronnen die we dagelijks kunnen raadplegen om op de hoogte te blijven. Daarvan blijkt nieuws en informatie dat wat van dichtbij komt nog steeds populair te zijn. De afgelopen twee jaar leek er of er niets anders bestond dan corona en covid, terwijl je nu dagelijks onvermijdelijk het oorlogsnieuws van Oekraïne op je mobiel of tv binnen krijgt.  

De hoeveelheid nieuws, al dan niet fake komt elke minuut via alle mogelijke kanalen tot ons. Omdat we tegenwoordig ook on demand gemiste programma’s kunnen oproepen staan we 24 uur per dag in contact met het nieuws van overal ter wereld. Door die overmatige mogelijkheid tot het consumeren van nieuws raken we overvoerd. Wat wel overeind blijft is de betrokkenheid bij eigen buurt, dorp of club. Dat zijn verhalen waar we zelf bij betrokken zijn of waar we invloed op uit kunnen oefenen.  

Clubblad

We staan er ook niet dagelijks bij stil dat er dagelijks duizenden vrijwilligers bezig zijn om de lokale dorpskrant of het plaatselijke clubblad vorm te geven. Alleen bij voetbal zijn er in Nederland een kleine drieduizend clubs die bijna allemaal hun gedrukte informatieblad hebben, die maandelijks bij de leden op de mat valt.

Vaak gaat het om digitaal gedrukte magazines op A5 formaat die naast wedstrijdverslagen ook achtergrondverhalen en wedstrijdfoto’s bevatten. Dat vergt van veel vrijwilligers een inspanning van vele uren. Nadat het drukwerk klaar is moet het vervolgens bij de leden terechtkomen. Een ideaal hulpmiddel om alles gepersonaliseerd te krijgen zijn dymo labels. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kunnen met bijpassende labelprinter allemaal van de juiste naam en adres voorzien worden. Het mooie van de labels is dat je ze op verschillende gangbare formaten kunt krijgen. Er zijn verschillende kleuren, zodat de labels matchen bij de kleuren van je club en het blad dus duidelijk herkenbaar in de bus valt.  

Printer

Voor wie regelmatig gepersonaliseerd drukwerk moet versturen, wat binnen de huidige regelgeving valt, is het aan te raden om hiervoor een goede labelprinter aan te schaffen met bijpassende etiketten. De dymo 99012 labels zijn compatibel met de labelwriters van Dymo en qua prijs kwaliteit verhouding een uitstekende keuzen voor het labelen van drukwerk. Het voordeel van een labelprinter is dat de instelling eenvoudig te regelen is. Druk je gewoon op een stickervel af met een a4 printer dan luistert het toch altijd zeer nauw om de af te drukken adressen precies op de sticker te krijgen. Vaak leveren dikkere stickervellen ook een probleem op met de doorvoer wanneer je een standaard A4-printer hebt en heb je kans op vastlopers.  

Besturing

De ontwikkeling van labelwriters heeft zowel technisch als softwarematig de laatste jaren zeker niet stil gestaan. De writers kunnen gewoon op de laptop of personal computer aangesloten worden omdat ze werken met de reguliere systeemsoftware van apple en windows. Het is meestal een kwestie van het juiste adressenbestand opzoeken en dan plug en print. Wanneer alle labels op het clubblad zitten kunnen de vrijwilligers op pad gaan in eigen dorp om weer een blad vol met sportief nieuws bij de leden door de bus te gooien. Herkenbaar nieuws van de sportieve prestaties die afgelopen tijd weer onvermoeid zijn geleverd.

Share:

administrator