Vind jij het lastig de juiste keuze terrastegel te maken? Kun je ook geen onderscheid maken in het ruime aanbod terrastegels? Terrastegels zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen, waardoor het wel handig is om een beetje wegwijs te zijn in dit grote scala aan producten. Het is namelijk mogelijk om terrastegels in verschillende kleurpatronen, diverse afwerkingen, velerlei maten en allerlei merken te bestellen.

Tegelafwerking

Voor de afwerking van tegels zijn diverse opties mogelijk. Allereerst is het mogelijk om voor een geïmpregneerde terrastegel te kiezen. Geïmpregneerde terrastegels hebben tijdens de productie een vloeistof op de toplaag verkregen, waardoor ze water- en vuilafstotend zijn. Bovendien zijn geïmpregneerde tegels beter te onderhouden en eenvoudiger schoon te maken.

Daarnaast is het ook mogelijk om terrastegels met facet en zonder facet te kiezen. Een facetrand wordt ook wel een vellingkant genoemd, welke een afgeschuinde rand is aan de tegel. Praktisch gezien moet dit beschadigingen voorkomen, wanneer tegels wegzaken en de bovenste randen tegen elkaar aan komen te liggen. De vellingkant zal dan schade aan de randen voorkomen.

Kleurpatroon

Het kiezen van de juiste kleurpatroon zal bij de meeste mensen de grootste kopzorgen opleveren. Allereerst dient een keuze te worden gemaakt tussen genuanceerde of effen tegels. Genuanceerde tegels zijn eigenlijk tegels waarvan de kleur meerdere tinten bevat. Om een zo natuurlijk mogelijk patroon te creëren, is het aanbevolen om verschillende pakketten tegels door elkaar heen te verwerken. Een effen tegel heeft, zoals bekend, een egale kleur. Een effen terrastegel zou wel eens van pas komen, wanneer je op zoek bent naar een rustige terrasuitstraling. Ten slotte is het ook nog mogelijk om voor een motief te kiezen, welke weer een exotische uitstraling te bieden heeft, zoals een Portugese print.

Keramische of betonnen terrastegels?

Het grootste verschil tussen keramische en betonnen terrastegels? De prijs. Keramische terrastegels zullen toch vaker gebruikt worden voor meer exclusieve doeleinden. Daarentegen hebben keramische tegels wel de eigenschappen dat ze hun kleur makkelijker behouden en minder gevoelig zijn voor schade en groene aanslag. Geïmpregneerde betonnen terrastegels zullen dan nog het meest in de buurt komen van de keramische tegels. Alsnog is het mogelijk om met betonnen tegels een fraai terras aan te leggen.

Ruim aanbod terrastegels bij Sleiderink

Inmiddels al een keuze kunnen maken? Sleiderink Hout- en Bouwmaterialen verkoopt een ruim assortiment aan terrastegels. Het is daar zelfs mogelijk betonnen tegels met een keramische toplaag te bestellen! Blijven er alsnog twijfels bestaan over de juiste keuze? Aarzel niet en neem contact op met één van hun productspecialisten!

Share:

administrator