Wanneer het weer vrijdag is op kantoor, dan is het natuurlijk tijd voor de vrijmibo, oftewel de vrijdagmiddagborrel. Op elk kantoor is er weer een andere vrijdagmiddagborrel. Toch is het leuk om af en toe wat anders te doen dan alleen maar een biertje te drinken. Zo kun je een leuke invulling geven aan je vrijdagmiddagborrel op je werk. Hieronder lees je precies hoe je kunt zorgen voor een leuke invulling als je een vrijdagmiddagborrel wilt gaan organiseren op je kantoor.

Thema en decoratie

Allereerst is het leuk om voor je vrijdagmiddagborrel een thema te kiezen. Zo kan het zijn dat jullie een bepaald thema al willen doen, of dat jullie nog een thema moeten kiezen. Kies bijvoorbeeld een thema dat past bij de cultuur van het bedrijf. Op die manier kan iedereen zich aankleden voor het thema dat jullie hebben uitgekozen. Ook is het van belang dat je natuurlijk het thema wat kleur geeft op kantoor. Zo is het goed om de boel te gaan versieren in de stijl van het gekozen thema. Je kunt hiervoor gebruikmaken van diverse decoraties om je kantoor helemaal op te kunnen vrolijken. Zorg daarbij ook voor leuke muziek en sfeervolle verlichting om de borrel helemaal af te kunnen maken.

Drank en eten

Bij een vrijdagmiddagmiddagborrel is het natuurlijk van belang dat je samen nog even kunt borrelen met collega’s. Het is dus van belang dat er ook iets te borrelen valt. Zo is het goed om na te denken over de verschillende opties met drinken. Denk bijvoorbeeld aan bier, wijn, maar ook frisdrank kan niet ontbreken. Zorg dat je van alles genoeg hebt, zodat je samen met kantoor een geslaagde vrijdagmiddagborrel kunt ervaren. Verder is het natuurlijk ook lekker als er iets te snacken valt. Zo is het goed om diverse snacks en hapjes te halen die je gemakkelijk kunt serveren. Op die manier hoeft de vrijdagmiddagborrel niets te missen en kun je zonder zorgen gaan beginnen met borrelen. 

borrel

Entertainment en activiteiten

Tijdens een vrijmibo is het natuurlijk leuk als je ook wat activiteiten met elkaar kunt gaan doen. Op die manier hou je de boel een beetje spannend en sprankelend. Op een vrijmibo zijn er namelijk veel mogelijkheden om ook als team dichter bij elkaar te komen. Zo kun je zonder problemen bijvoorbeeld een activiteit organiseren om het team wat hechter te maken. Zo kun je diverse teambuilding spellen gaan doen of lekker samen dansen bij een dj. Zorg ervoor dat het niet te formeel blijft en dat je als bedrijf iets meer uit je schulp komt en lekker met elkaar gaat kletsen zonder dat het over werk hoeft te gaan.

Speciale toevoegingen

Daarnaast kun je ook een vrijmibo helemaal uitbreiden om ervoor te zorgen dat je de beste vrijmibo ooit hebt. Zo kun je namelijk ook gebruikmaken van verrassende elementen, denk aan een photobooth of een karaokeset. Op die manier kun je zonder problemen een toffe avond beleven met elkaar. Verder kun je ook een leuke quiz doen met elkaar, om zo diverse prijzen uit te kunnen reiken. Denk bijvoorbeeld aan een prijs voor de persoon die het hardste werkt, die het grappigste is of die heel sociaal is. Op die manier houd je de sfeer er goed in en kun je gaan genieten van een topavond!

Veiligheid en verantwoordelijkheid

Als laatste is het natuurlijk wel van belang dat je ervoor zorgt dat de vrijmibo voor iedereen veilig is. Op die manier kan iedereen er op de juiste manier van genieten. Ook is het van belang dat je ervoor zorgt dat er niet overmatig alcohol wordt genuttigd. Op die manier kan het voor iedereen gezellig en veilig blijven tijdens de leukste vrijmibo van het kantoor!

Veelgestelde vragen over een leuke vrijdagmiddagborrel

Wanneer moet ik beginnen met het plannen van een vrijdagmiddagborrel?

Het wordt aanbevolen om minstens een week van tevoren te beginnen, zodat je voldoende tijd hebt om alles te regelen, zoals het reserveren van een locatie, het bestellen van eten en drinken, en het uitnodigen van gasten.

Hoe kies ik een geschikte locatie voor de vrijdagmiddagborrel?

Denk aan locaties zoals een café, een bar met een ontspannen sfeer, een park (als het weer het toelaat), of zelfs op kantoor als dat mogelijk is. Kies een plek die goed bereikbaar is voor alle genodigden.

Wat moet ik op het menu zetten voor de vrijdagmiddagborrel?

Zorg voor een mix van hapjes en drankjes. Populaire opties zijn fingerfood zoals mini-sandwiches, kaas- en charcuterieschotels, chips, dips, fruit, en diverse drankjes zoals bier, wijn, frisdrank, en water.

Hoe nodig ik mensen uit voor de vrijdagmiddagborrel?

Stuur uitnodigingen via e-mail, WhatsApp-groepen of maak gebruik van sociale media. Zorg ervoor dat je de datum, tijd, locatie en eventuele speciale instructies duidelijk communiceert.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de sfeer ontspannen en gezellig is?

Speel achtergrondmuziek die past bij de sfeer die je wilt creëren. Zorg voor voldoende zitplaatsen en ruimte voor mensen om te socializen. IJsbrekers zoals spelletjes of een quiz kunnen ook helpen om mensen met elkaar in contact te brengen.

Moet ik rekening houden met dieetvoorkeuren of allergieën van mijn gasten?

Ja, het is altijd goed om van tevoren te informeren naar eventuele dieetwensen of allergieën, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het samenstellen van het menu.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de vrijdagmiddagborrel veilig verloopt?

Zorg ervoor dat er voldoende alcoholvrije drankopties beschikbaar zijn voor degenen die niet willen drinken. Moedig verantwoord drinken aan en zorg ervoor dat gasten die te veel hebben gedronken veilig thuiskomen.

Wat als het weer niet meewerkt voor een buitenborrel?

Houd een alternatieve indoor locatie achter de hand, zoals een café of een ruimte op kantoor, voor het geval het weer niet meewerkt.

Moet ik entertainment regelen voor de vrijdagmiddagborrel?

Het is niet noodzakelijk, maar het kan de sfeer zeker ten goede komen. Overweeg bijvoorbeeld het inhuren van een live muzikant, het organiseren van een karaoke-avond, of het opzetten van een photobooth voor leuke herinneringen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen tijdens de vrijdagmiddagborrel?

Zorg voor een informele sfeer waar mensen zich welkom voelen. Introduceer gasten aan elkaar als ze elkaar nog niet kennen, en moedig interactie aan door bijvoorbeeld gespreksthema’s aan te bieden.

Share:

editor