We willen allemaal gezonder leven en dat is niet altijd even makkelijk. Wat helpt is om van snelle ongezonde snacks naar gezonde hapjes te wisselen. Dit is zo gedaan en helpt je om meer uit je dag te halen!

Appel

Heel simpel en makkelijk mee te nemen is een appeltje voor de dorst. Appels zijn niet alleen heerlijk zoet en sappig, ze zitten ook nog eens vol met vitamine! Zo bevat een appel veel vitamine C, die goed is voor je weerstand. Zo word je minder vaak ziek en kun je weer lekker door. Ook vitamine A is niet te missen, die zijn weer goed voor je ogen. Zo kun je goed in het donker zien. 

Mandarijn

Even pellen en klaar! Een lekkere, sappige en zoete snack die je net als een appel makkelijk kan meenemen. De mandarijn is gezond met zijn rijke vitamine C, die je immuunsysteem sterker maakt. Zo kun jij straks veel beter tegen een verkoudheid of een griepje! Wat de mandarijn ook zo leuk maakt, is dat je het heel makkelijk kan delen met iemand anders. Wat is er leuker dan zelf gezond kiezen? Andere overhalen om hetzelfde te doen! 

Mueslireep

Een mueslireep is handig mee te nemen in je zak, en is alles in een pakket. De reep zit vol met noten, rozijnen en andere gezonde trekjes. Ze kunnen in allerlei smaken komen, dus er zit enigszins wel wat variatie in. Waar nog meer variatie in zit zijn de vitaminen. Een mueslireep bevat onder andere vitamine B11, B12, D, A, B1, B2, B6 en C. Dat zijn er nog eens een hoop!

Hardgekookte eieren

Wil je een tussendoortje dat lekker vult en je niet na een uurtje weer honger laat hebben? Dan zijn hardgekookte eieren perfect om van te smullen. Ze zitten niet alleen vol eiwitten, ze hebben vitaminen die je een eindje op weg helpen. Vitamine D en B zijn de aanwezige helden! Als je alleen een ei saai vindt, is het leuk door er een gezonde sandwich van te maken. 

Volkoren crackers

Op zoek naar iets hartigs? Crackers is een populaire optie die je zelf met je eigen toevoegingen kan opleuken. Als je er bijvoorbeeld avocado op doet is het een stuk lekkerder, gezonder en vult het wat meer. Crackers bevatten gezonde vetten, vezels en goede koolhydraten. Avocado bevat op zijn beurt goede vetten die gezond zijn voor je hart.  

Salade

Wil je toch liever een mix van alles? Dan zou je moeten kijken naar salades. Er zijn er honderd verschillende soorten van, met elk weer een unieke samenstelling en smaak. Je kunt er bijvoorbeeld fruit doorheen gooien, rozijnen, groente, noten en meer. Maak het zo persoonlijk zoals jij wilt. Dressing is een optie, maar hoeft niet als je je draai hebt gevonden. 

Veelgestelde vragen:

Hoeveel tussendoortjes kan je per dag eten?

Dit hangt af van je individuele behoeften en levensstijl. Over het algemeen wordt aangeraden om tussen de drie eetmomenten van de dag, tenminste één of twee gezonde tussendoortjes te eten, afhankelijk van hoe lang het duurt tot de volgende maaltijd en hoe hongerig je je voelt. 

Zijn gezonde tussendoortjes goed voor gewichtsverlies?

Gezonde tussendoortjes kunnen helpen bij gewichtsverlies door honger tussen maaltijden te voorkomen. Het is echter belangrijk om de porties in de gaten te houden en te kiezen voor voedzame opties met een goede balans van eiwitten, vetten en koolhydraten.

Welke tussendoortjes zijn geschikt voor bij het sporten?

Tussendoortjes die een goede balans van koolhydraten en eiwitten bieden, zijn ideaal voor sporters. Voor het sporten kun je bijvoorbeeld een stuk fruit met een handje noten eten, of een volkoren rijstwafel met pindakaas. Na het sporten zijn eiwitrijke snacks zoals Griekse yoghurt met bessen, een hardgekookt ei, of een proteïnereep goede opties. Heerlijk om van te genieten na zo’n zware sessie!

Share:

editor