Heb jij op dit moment nog moeite met het vinden van balans met eten? Het kan ook best lastig zijn om een goede balans te vinden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een goede balans te krijgen bij het eten. Wil jij deze nou graag weten en wil jij een goede balans hebben met eten? Lees dan snel verder! 

1. Goed ontbijten

Het wordt altijd wel gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag. Het is dus ook belangrijk dat je een goed ontbijt eet in de ochtend. Het is ook vaak zo dat als je in de ochtend een goed hebt gehad dat je minder snel een tussendoortje gaat pakken de rest van de dag.

Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden om te eten als ontbijt. Dit kan bijvoorbeeld een bak yoghurt zijn met verschillende soorten fruit erin. Denk bijvoorbeeld aan Griekse yoghurt, maar ook Skyr kan een goed ontbijt zijn. Je kan dit dus vaak combineren met fruit, zoals blauwe bessen, frambozen of aardbeien. Ben je niet zo’n yoghurt-eter, dan kan je natuurlijk ook nog een lekker broodje eten met beleg erop, bijvoorbeeld kaas of ander beleg. 

Wil je nog niet een al te grote maaltijd eten in de ochtend, dan kan je ook zeker een ontbijtkoek eten of een stuk fruit, zoals een banaan. Dit zijn dan misschien niet de meest vullende maaltijden, maar ze geven je alvast wel een goede start voor de dag.

2. Gezonde snacks

Als je toch nog in de middag toe bent aan een lekker tussendoortje, maar je wilt geen chips of koekjes pakken, kan je natuurlijk ook nog gezonde snacks nemen tussendoor. Er zijn genoeg snacks die gezonder en beter voor je zijn. Een paar gezonde snacks die je tussendoor kan gaan eten zijn bijvoorbeeld dadels, maar ook blokjes kaas kunnen een gezond tussendoortje zijn. Uiteraard is fruit ook een goed tussendoortje. Ook hier wordt het aanbevolen om een banaan te eten of een bakje druiven. 

Sommige snacks kun je natuurlijk ook zelf gaan maken, dit is vooral een voordeel, want dan weet je precies wat erin zit. Je kan bijvoorbeeld je eigen havermoutkoekjes bakken. Een groot voordeel aan het zelf maken van je snacks is dat er vaak weinig toegevoegde suikers in zitten.

3. Niks verbieden

Het wordt vaak afgeraden om jezelf bepaald eten te verbieden, want vaak is het dan zo dat je het alleen maar nog meer wilt. Als jij tegen jezelf gaat zeggen dat je bijvoorbeeld geen chocolade meer mag eten dan ga je juist alleen maar denken aan chocolade, waardoor je het ook weer sneller gaat eten en ook pakken.

Het wordt dus aangeraden om af en toe eens wat te pakken wat je niet te veel moet gaan eten. Denk bijvoorbeeld aan chips of allemaal koekjes. Door dit af en toe te pakken kan dit ook een beetje als een beloning voelen. Zorg er wel voor dat je niet te veel snoepjes in huis hebt, want ook dan ga je het sneller erbij pakken en op eten. 

4. Volkoren eten

Het wordt ook altijd aangeraden om volkorenproducten te gaan eten. Door meer volkorenproducten te gaan eten verbeter jij ook je voedingspatroon. Dit komt doordat er in volkorenproducten veel vezels zitten en die zijn erg gezond voor je hele lichaam, maar vooral voor je darmen zijn vezels en volkorenproducten goed. 

Er zijn natuurlijk vele producten die goed voor je kunnen zijn. Een paar producten die goed voor je zijn, zijn bijvoorbeeld bruine rijst, volkorenbrood en volkorenpasta, bij de laatste twee hoor je ook al duidelijk in de naam dat het volkorenproducten zijn. 

Is yoghurt een goed ontbijt?

Jazeker, een bak yoghurt met stukjes fruit erin, kan een goed en stevig ontbijt zijn.

Zijn volkorenproducten goed voor je?

Jazeker, als je meer volkorenproducten gaat eten merk je ook dat het beter voor je is. 

Zijn tussendoortjes helemaal verboden?

Nee, het wordt vaak afgeraden om sowieso producten voor jezelf te verbieden. Je kan ook gezonde tussendoortjes gaan eten, bijvoorbeeld blokjes kaas of dadels.

Share:

editor