Heb je altijd nog een keer naar het Verenigd Koninkrijk gewild? Er zijn uiteraard erg veel steden en dorpen waar je naartoe kan gaan. Weet jij nog niet zo goed naar welke stad je wilt? Lees dan snel verder en wellicht heb jij je volgende vakantie bedacht.

1. Londen 

Uiteraard wordt het aanbevolen om naar de hoofdstad Londen te gaan. Londen is een erg bekende en ook geliefde stad. Londen staat vooral bekend om de geschiedenis van de stad, maar ook de cultuur en de kunst. Naast dat de stad mooie en wat oudere gebouwen heeft, is er ook een gedeelte van de stad die wat moderne invloeden heeft. Er is dus genoeg te kijken als je in Londen bent.

Heel veel mensen gaan ook naar Londen om de ‘typische’ Britse dingen te zien. Denk bijvoorbeeld aan de rode dubbeldekkers, oude telefooncellen en ook de verschillende pubs is voor veel mensen de reden om te gaan. Uiteraard kan je ook nog naar verschillende bezienswaardigheden te gaan. Zo is het erg leuk om naar de Big Ben te gaan, Buckingham Palace en ook de Londen Eye. Dit zijn wel drukke bezienswaardigheden, want deze plekken worden vaak gezien als de hoogtepunten van de stad. 

2. Oxford 

Oxford wordt vaak omschreven als een sprookjesachtige stad. Dit komt onder andere door de prachtige gebouwen die hier staan. De sprookjesachtige sfeer in deze stad is ook onder andere door de geschiedenis van Oxford. 

Naast dat Oxford bekend staat om de prachtige ‘oudere’ gebouwen is de stad ook bekend om de universiteit die hier is, deze universiteit heet uiteraard Oxford University. De universiteit heeft wel wat moderne trekjes, dit komt mede door de technologieën die de universiteit heeft. 

Als je een echte Harry Potter-fan bent dan ga jij je ook helemaal thuis voelen in Oxford. Dit komt onder andere door de wat ‘oudere’ gebouwen. Wat erg leuk is om te weten is dat een gedeelte van de Harry Potter-films ook is opgenomen in Oxford. 

3. Liverpool

Ook Liverpool is een erg bekende stad en mensen gaan hier ook erg vaak heen. Liverpool ligt in Noord-Engeland en ligt dicht bij de haven en wordt daarom ook een havenstad genoemd. Liverpool wordt vaak aanbevolen als een stad voor een leuk weekendje weg of voor een stedentrip. 

Liverpool staat vooral bekend omdat het een stad is vol cultuur en ook omdat het een muzikale stad is. Als je echt enorm fan bent van The Beatles dan is het helemaal fantastisch om naar Liverpool te gaan. Je kan hier allerlei plekken bezoeken wat te maken heeft met The Beatles, denk er bijvoorbeeld aan om naar het Beatlesmuseum te gaan. Ook is het erg leuk om naar de Cavern club te gaan, dit komt omdat ze hier hebben opgetreden. Ook is het mogelijk om een tour te gaan volgen die langs alle hoogtepunten langsgaat. 

4. Manchester 

Manchester staat natuurlijk erg bekend om de voetbalclub, maar is ook zeker het bezoeken waard naast de voetbalclub. Manchester wordt op dit moment één van de mooiste steden genoemd van het Verenigd Koninkrijk. Dit komt doordat de stad erg bekend staat om de geschiedenis en de wat ‘oudere’ gebouwen, maar tegelijkertijd staan ze ook bekend om de modernere ontwikkelingen van de stad.

Vaak wordt het aanbevolen om niet met de auto te gaan door Manchester, maar juist lopen of met de fiets. Zo kom je vaak op plekken waar je normaal niet zou komen. Je kan ook nog de boot nemen over verschillende kanalen.

Wat zijn leuke bezienswaardigheden voor Londen?

Als je in Londen bent is het vaak erg leuk om naar de Big Ben te gaan, Londen Eye en Buckingham Palace bijvoorbeeld.

Is Manchester een mooie stad?

Jazeker, Manchester wordt vaak gezien als één van de mooiste steden van het Verenigd Koninkrijk.

Kan je een Beatles-tour doen door Liverpool heen?

Jazeker, als je een Beatles fan bent kan je een tour volgen die langs allerlei hoogtepunten gaat van The Beatles.

Share:

editor