Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Slovenië? Er zijn natuurlijk veel plekken in Slovenië waar je heen kan gaan. Weet je nog niet zeker waar jij heen wilt gaan met je vakantie? Lees dan snel verder en kom erachter welke plekken echt bezoeken waard zijn! 

1. Ljubljana 

Een tip die wordt vaak meegegeven is natuurlijk een bezoek brengen aan de hoofdstad van Slovenië. Ljubljana is niet zo’n hele grote stad, maar is het wordt wel vaak gezegd dat het een prachtige stad is. Doordat het niet een grote stad is kan je hier prima één of twee dagen rondlopen.

Een paar plekken in Ljubljana die je zeker moet zien zijn onder andere het centrale plein Prešernov. Dit plein ligt aan een rivier en die heeft maar liefst drie bruggen, deze bruggen verbinden het oude centrum met het nieuwe centrum. Ook is het kasteel van Ljubljana zeker de moeite waard. Dit kasteel het Ljubljanski Grad en dit kasteel ligt hoog boven op een heuvel, je kan hier zelf naar toe gaan wandelen of de lift nemen die ook naar boven gaat uiteraard.

Het is natuurlijk ook mogelijk om gezellig door de stad te gaan wandelen en ondertussen op een terrasje zitten en heerlijk gaan winkelen. Vaak is er in het centrum ook nog een centrale markt met allemaal leuke kraampjes met onder andere kleding of met groenten en fruit.

2. Soča vallei

Als je graag in de natuur wilt zijn dat is het Soča vallei zeker het bezoeken waard. Vaak wordt het Soča vallei omschreven als één van de mooiste plekken in Slovenië. Door het gebied van het Soča vallei stroomt de Soča rivier. Deze rivier heeft vaak een soort groene kleur. Als het veel heeft geregend dan wordt het een beetje een lichtgroene kleur.

Je kan hier best veel activiteiten gaan doen en dat zijn uiteraard veel water activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld gaan raften op de Soča rivier. Kijk wel vooraf wel hoe wild het water is, want als er veel stroming is dan wordt het water ook erg wild en kan het best hard tekeer gaan. Ondanks dat het water soms wat wild kan zijn is het wel een erg leuke en avontuurlijke activiteit om te doen. Je kan ook gaan raften met je kinderen als ze dit leuk vinden om te doen.

Je kan bij het Soča vallei ook erg veel gaan wandelen en dit is ook zeker een aanrader. Zo kan je bijvoorbeeld de Soča trail gaan wandelen. Dit is een wandelpad en die komt langs allerlei mooie plekken door het Soča vallei. Ben je van plan om de hele route te gaan lopen? Dan is dat ongeveer dertig kilometer. 

3. Meer van Bled

Het meer van Bled is het bekendste meer in Slovenië en wordt ook vaak aangeraden als je Slovenië gaat bezoeken. Je kan merken in het hoogseizoen dat dit meer vaak wordt aanbevolen, want het is er dan vaak best druk. Dit komt doordat iedereen graag een bezoekje wil brengen aan dit meer. 

Je kan natuurlijk ook gaan fietsen rondom het meer en ook dit wordt vaak aangeraden. Rond het meer zijn vele wandelpaden, maar ook verschillende fietspaden. Je kan dus ook nog kiezen of je wilt gaan wandelen rond het meer of juist met de fiets. Als je een rondje om het meer gaat is dat ongeveer zes kilometer. 

Uiteraard als je naar het meer van Bled gaat is het ook erg leuk om er te gaan zwemmen. Mocht je nou in de zomer naar het meer gaan dan is het water vaak ook nog best warm. Wil jij graag met je kinderen er gaan zwemmen? Zorg er dan voor dat je aan de zijkant blijft, want hier is het minder diep.

Is Ljubljana een grote stad?

Nee, eigenlijk valt dat best mee. Ljubljana is één van de kleinste hoofdsteden van Europa.

Is het Soča vallei een goede plek voor natuurliefhebbers?

Jazeker, als je graag in de natuur bent, dan wordt het vaak aangeraden om naar het Soča vallei te gaan.

Kan je zwemmen in het meer van Bled?

Zeker, je mag uiteraard ook zwemmen in het meer van Bled. Mocht je nou in het hoogseizoen gaan, dan is het water vaak ook nog wat warmer.

Share:

editor