Ben je laatst op vakantie geweest of heb je een te gekke reis achter de rug? Wil jij graag deze momenten altijd terug kunnen zien? Je kan op vele manieren je vakantieherinneringen bewaren. Het is ook erg leuk om terug te kijken naar een heerlijke vakantie. Wil jij dus graag op een originele manier je vakantieherinneringen bewaren? Lees dan snel verder! 

1. Fotoboek

Deze manier van je vakantieherinneringen bewaren komt natuurlijk vaak terug, maar het is ook een erg leuke manier om je vakantie te bewaren. Het is natuurlijk zo dat veel mensen tijdens hun vakantiefoto’s gaan maken. Als je dan thuis bent zal je merken dat je niet vaak terugkijkt in je telefoon. Daarom is het erg leuk om een fysiek fotoboek te maken, want op die manier kan je er makkelijk op terugkijken, maar kan je het ook snel aan andere mensen laten zien. 

Je kan bij vele websites een fotoboek maken en vanuit daar heb je ook verschillende opties. Je kan vele verschillende formaten kiezen, maar ook welk papier je wilt bijvoorbeeld. Uiteraard kan je ook zelf bepalen welke foto’s je op welke pagina wilt doen. Je kan er ook nog een leuk tekstje bij zetten over wat je op de foto ziet. 

Het is natuurlijk ook erg leuk om een mooie cover te gaan maken, want op die manier zie je gelijk over welke vakantie het gaat en kan je het makkelijk terugvinden. 

2. Vakantiedoos

Wil je graag wel foto’s printen van je vakanties, maar wil je het op een andere manier bewaren? Dan kan je bijvoorbeeld een fotodoos maken. Je hebt hier niet heel veel voor nodig, je hebt namelijk vooral een doos nodig waar je genoeg voorwerpen in kan doen.

Je kan hier verschillende voorwerpen in doen, denk bijvoorbeeld aan uitgeprinte foto’s, maar ook verschillende souvenirs kan je hierin bewaren. Dit is erg leuk om te doen als je veel souvenirs haalt als je op vakantie bent. Denk bijvoorbeeld aan leuke armbandjes of andere soorten ‘prulletjes’. Ook kan je hierin een beeldje doen als je een leuk beeldje hebt gehaald. 

3. Wereldkaart

Heb je ondertussen al veel landen bezocht en ben je al lang het aan reizen? Dan kan het een erg leuk idee zijn om een wereldkaart te gebruiken om je vakantieherinneringen te bewaren. 

Wat je kan doen als je eenmaal de wereldkaart thuis hebt of waar je hem dan ook wil, is dat je verschillende foto’s gaat printen van je vakanties. Ook is het handig om een punaise te hebben waar je de foto’s mee vast kan zetten. Het is dan uiteraard de bedoeling dat je de foto’s gaat hangen bij de landen waar je bent geweest. Ben je bijvoorbeeld in Spanje geweest? Dan pin je daarbij een foto dat je in Spanje bent. Dit doe je ook bij de andere landen waar je bent geweest. 

Op deze manier kan je altijd terugkijken naar je vakanties, want je hangt het bijvoorbeeld op in je woonkamer of in je slaapkamer. Zo hoef je geen fotoboek te maken, maar kan je wel terugkijken op je vakantie. 

4. Vakantiedagboek

Houd je er wel van om even lekker te gaan schrijven? Dan wordt het vaak aanbevolen om een vakantiedagboek bij te houden. Je kan dit zelf gaan doen in een leeg notitieboekje, maar je kan ook een speciaal reisdagboek halen die hier speciaal voor is gemaakt. 

Het is dus uiteraard de bedoeling dat je elke dag gaat opschrijven wat je hebt gedaan, waar je hebt gegeten en wat je leuk vond bijvoorbeeld. Het is ook leuk om in je vakantiedagboek bijpassende foto’s te plakken, zo kan je namelijk ook nog echt zien wat je hebt gedaan. Dit is vooral leuk als je jaren later gaat terugkijken. Je kan hier eigenlijk verschillende herinneringen in gaan plakken. Denk bijvoorbeeld aan tickets of toegangsbewijzen. Uiteraard kan je ook vele stickers erin gaan plakken.

5. Fotowand 

Wil je geen fotoboek maken, maar wil je wel graag terug kunnen kijken op je vakantie? Dan is het een erg leuk idee om een fotowand te gaan maken in je huis. Heb je nou een hele indrukwekkend reis gemaakt waar je graag naar terug wilt kijken dan is het erg leuk om veel foto’s te gaan printen. 

Het is dan erg leuk om al deze foto’s te gaan inlijsten en die een mooie plek geven in je huis. Je kan natuurlijk vele plekken kiezen waar je de foto’s gaat ophangen. Dit kan je bijvoorbeeld doen in de woonkamer of boven je bed is ook een leuke plek. Op deze manier kan je vaak terugkijken op je vakantie.

Kan je speciale reisdagboeken kopen?

Zeker, als je graag elke dag je dagen wilt opschrijven van je vakantie, dan kan het erg leuk zijn om een reisdagboek te kopen.

Waar kan je een fotowand ophangen?

In principe kan je overal een fotowand ophangen. Vaak wordt het opgehangen in de woonkamer of in de slaapkamer.

Wat kan je bewaren in een fotodoos?

Je kan van alles in een fotodoos bewaren. Zo kan je bijvoorbeeld souvenirs erin bewaren, ook kan je vaak foto’s erin doen.

Share:

editor