Wil je graag meer fruit eten of dit meer gaan verwerken in je andere maaltijden? Er zijn erg veel opties hoe je fruit kan verwerken in je andere gerechten. Uiteraard heb je hiervoor ook vele recepten die je kan gaan volgen. Wil jij weten welke recepten echt lekker zijn en je een keer moet maken? Lees dan snel verder! 

1. Smoothie

Het maken van een smoothie met fruit is erg populair en wordt ook erg vaak gedaan. In principe kan je alle soorten fruit gebruiken voor een smoothie. Zo kan je bijvoorbeeld aardbeien, mango of banaan erin doen. Dit zijn ook vaak de populairste stukken fruit die in een smoothie wordt gedaan. 

Je moet natuurlijk niet alleen stukjes fruit in de blender doen, maar ook melk of yoghurt is erg belangrijk om in de blender te doen. Zo maak je namelijk de milkshake wat romiger. 

Vaak worden smoothies gemaakt in de zomerperiode, want dan kan het heerlijk verkoelend zijn. Het wordt vaak in de zomer aanbevolen om er bevroren stukjes fruit in te doen, want ook dan is het erg lekker verkoelend. Je kan de smoothie klaarmaken in een blender, maar ook met een staafmixer kan je een smoothie klaarmaken. 

2. Aardbeientiramisu 

Zoals je al in de naam hoort heb je hier aardbeien voor nodig als je een aardbeientiramisu wilt klaarmaken. Het is trouwens ook nog mogelijk om dit te klaarmaken met andere stukken fruit, denk bijvoorbeeld aan mango. 

Als je de aardbeientiramisu wilt gaan klaarmaken heb je onder andere yoghurt nodig, monchou, poedersuiker, uiteraard ook aardbeien en lange vingers worden ook vaak gebruikt. Als je gaat beginnen met het klaarmaken begin je met de yoghurt, monchou en de poedersuiker te mixen in een kom. Als je alles goed hebt gemixt, dan is het de bedoeling dat je de aardbeien gaat pureren en daarna toevoegt aan de mix. 

Vervolgens is het de bedoeling dat je de bodem gaat bedekken met lange vingers. Als je dit hebt gedaan dan kan je ongeveer de helft van het mengsel eroverheen doen. Daarna kun je er weer een laag lange vingers aan toevoegen. Uiteraard doe je dan de andere helft van het mengsel eroverheen. Heb je nog niet genoeg aardbeien? Dan kan je die er altijd nog bovenop doen als een soort decoratie. Het is niet verplicht om de aardbeientiramisu in de koelkast te doen, maar dit wordt wel vaak aanbevolen. 

3. Noten- en fruitreep

Je eigen noten- en fruitreep is best makkelijk te maken, want je hebt er niet veel voor nodig en hoeft ook niet lang te duren. Vaak wordt het aangeraden om amandelen erin te doen, maar als je graag fruit erin wilt doen, dan wordt het vaak aanbevolen om cranberry’s toe te voegen of pruimen.

Als je gaat beginnen met het maken van je eigen noten- of fruitreep, dan wordt het aanbevolen om eerst de amandelen in de blender te doen. Zorg er wel voor dat dit kleine stukjes zijn. Daarna is het de bedoeling dat je de pruimen gaat toevoegen. Vervolgens zet je de blender aan en wacht je tot dat alles goed is gemengd met elkaar. 

Als alles goed is gemengd, dan is het de bedoeling dat je het bakblik gaat bedekken met een stukje bakpapier. Als je dit hebt gedaan dan kan je het mengsel toevoegen aan het bakblik. Daarna kan je het blik ongeveer twee uur in de vriezer zetten. Vervolgens als je hem eruit hebt gehaald dan kan je het in plakjes gaan snijden. 

Wil je het nog bewaren, dan kan je dit gewoon in de koelkast neerleggen.

Welk fruit kan je in een fruitreep doen?

Er zijn verschillende soorten fruit wat erin kan. Denk bijvoorbeeld aan cranberry’s of pruimen.

Moet aardbeientiramisu in de koelkast?

Het is niet verplicht om dit te doen, maar wordt wel aangeraden.

Kan je bevroren fruit toevoegen aan een het maken van een smoothie?

Zeker, dit kan erg lekker zijn en vooral in de zomer wordt het aanbevolen.

Share:

editor