Ga je binnenkort op reis en komt daar een lange vlucht bij kijken? Je goed voorbereiden hiervoor is natuurlijk erg handig en kan een stuk helpen. Je kan je zowel vooraf voorbereiden, maar je kan ook vast na gaan denken hoe je tijdens de vlucht goed voorbereid bent. Wil jij graag weten hoe je dit het beste kan doen? Lees dan snel verder en ontdek het hier! 

1. Comfortabele kleding

Als je een lange vlucht hebt, wordt het vaak aanbevolen om comfortabele kleding aan te trekken. Trek bijvoorbeeld een oversized trui aan, of trek een lekkere joggingbroek aan. Dit zijn een paar kledingstukken die erg comfortabel zijn.

Deze tip wordt vaak gegeven, omdat als je lang achter elkaar stil moet zitten in te strakke kleding bijvoorbeeld, dan ga je helemaal niet fijn zitten. 

Trek ook zeker lekker wat warms aan, want als je lang stil blijft stil zitten word je ook niet snel warm. 

Een paar kledingstukken die je aan kan trekken, is bijvoorbeeld een lekker warme trui of een fijne joggingbroek. Je kan natuurlijk ook een setje aan doen dat bij elkaar past qua kleuren. Zo ga je ook nog eens stijlvol op reis. Vergeet ook zeker niet je warme sokken aan te doen. 

2. Goede plek

Als je een beetje zenuwachtig bent over je plek in het vliegtuig, kijk dan vooraf goed naar je opties. Vind je het bijvoorbeeld heerlijk om te gaan slapen, maar ga je alleen op reis? Dan wordt het vaak aangeraden om een plek bij het raam te kiezen, want op deze manier kan je tegen de zijkant van het vliegtuig leunen met je hoofd. Een ander voordeel aan de stoel bij het raam is, dat je de hele vlucht mooi naar buiten kan kijken. 

Weet jij van jezelf al dat je vaak naar de wc moet gaan, of heb je simpelweg gewoon een zwakke blaas? Kies dan voor een plek bij het gangpad, want anders moet je elke keer voor de mensen naast je langs om naar de wc te gaan. Als je een plek aan het gangpad hebt, kan je elk moment snel naar de wc gaan. 

Een tip die dus vaak wordt meegegeven is dat je goed moet kijken naar de plekken waar je gaat zitten. En denk ook goed na over je voorkeur als het gaat over de stoelen. 

3. Oogmasker 

Als je van jezelf weet dat je moeilijk in slaap kan komen als het licht is, dan wordt het vaak aangeraden om je eigen oogmasker mee te nemen. Dit is handig, want als je merkt dat je graag wilt gaan slapen, dan kan jij je oogmasker erbij pakken en even heerlijk gaan slapen.

Bij sommige luchtvaartmaatschappijen bieden ze zelf ook een oogmasker aan, maar lang niet altijd. Neem dus zeker voor de zekerheid altijd je eigen oogmasker mee. Tijdens een lange vlucht komt er vast wel een moment dat je even wilt gaan slapen, namelijk. 

4. Koptelefoon

Dit is een tip die altijd wordt meegegeven, maakt niet uit hoe lang de vlucht is. Een koptelefoon of oortjes meenemen is altijd handig. Merk je bijvoorbeeld dat er veel geluidsoverlast is? Dan kan je met de koptelefoon even wat anders op doen. Zo kan je natuurlijk muziek of een podcast gaan luisteren. Je kan vooraf allemaal muziek gaan downloaden en dat geldt ook voor een podcast.

Als je geen muziek wilt luisteren, dan kan je vooraf ook een serie gaan downloaden op je telefoon of je tablet. Zo kan je heerlijk tijdens de vlucht een film of serie kijken. Dan gaat de tijd vaak ook nog stukken sneller.

Een ander voordeel van een koptelefoon of oortjes meenemen is dat niemand om je heen er last van heeft. Je kan lekker gaan luisteren wat je wilt op dat moment.

 Bieden luchtvaartmaatschappijen ook oogmaskers aan?

Sommige maatschappijen wel, maar niet elke. Neem dus altijd je eigen mee voor het geval dat.

Is een koptelefoon handig als er geluidsoverlast is in het vliegtuig?

Zeker, als je veel geluiden om je heen hoort kan een koptelefoon zeker helpen.

Wat is comfortabele kleding tijdens een lange vlucht?

Een zachte trui kan erg comfortabel zijn tijdens een vlucht, maar ook een lekkere joggingbroek.

Share:

editor