Ben je al een paar maanden zwanger? Je wilt natuurlijk goed zorgen voor de baby, maar je moet ook goed je lichaam verzorgen. Dit is namelijk ook erg belangrijk. Er zijn vele manieren hoe jij je lichaam goed kan verzorgen tijdens je zwangerschap. Wil jij weten hoe je dit kan doen? Lees dan snel verder! 

1. Huid insmeren

Een tip die wordt vaak meegegeven om goed voor jezelf te zorgen, is dat je goed je huid moet insmeren. Er zijn verschillende soorten crème of oliën die je kan halen. Zo heb je bijvoorbeeld minerale olie, maar je kan ook massageolie halen. 

Je hebt ook specifieke oliën die speciaal zijn gemaakt voor zwangere vrouwen. Vaak worden deze soort oliën aangeraden, want die zijn sowieso goed voor je buik en voor je huid. Vaak zitten hierin verschillende vitamines in en meerdere soorten oliën, die zijn samengevoegd tot één olie. Ook de vitamines die hierin zitten, zijn erg goed voor je buik en voor je huid. 

Het wordt vaak aangeraden om je buik twee keer per dag in te smeren. Door dit twee keer per dag te doen blijft je huid superzacht. Ook voorkom je hierdoor jeuk en droge plekken op je buik. 

2. Beweeg genoeg

Als het nog mogelijk is en je bent nog fit genoeg, dan wordt het vaak aangeraden om genoeg te bewegen. Dit is namelijk goed voor je bloedsdoorloop in je lichaam. Door goed te bewegen en ook genoeg, zul je merken dat je ook veel energie behoudt en dit ook vaker wilt gaan doen. 

Uiteraard helpt het je ook met gezond blijven, zowel je mentale gezondheid als je fysieke gezondheid. Vaak zeggen mensen ook als je genoeg beweegt dat je dan minder snel gezwollen enkels krijgt. 

Zorg er wel voor dat je goed naar je lichaam blijft luisteren. Merk je bijvoorbeeld dat je moe wordt of houd je het even niet vol? Dan moet je ook even stoppen of pauze nemen. Weet je niet zeker hoeveel beweging wordt aangeraden? Dan kan je altijd aan iemand vragen die er verstand van heeft, bijvoorbeeld de verloskundige.

3. Vitaminen

Wil je op een andere manier ervoor zorgen dat je gezond blijft en de baby ook? Dan kan je ook elke dag vitaminetabletten nemen. Je kan natuurlijk de vitaminen ook krijgen door genoeg buiten te zijn en gezond te eten. 

Bepaalde vitaminen die je kan nemen kunnen ook helpen om je huid soepel te houden. Dit geldt voor zowel de binnen- en buitenhuid.

Zoals al eerder is benoemd is genoeg naar buiten gaan ook goed om je vitaminen te krijgen, maar zorg ervoor dat je niet met je blote buik in de volle zon staat. Doe er dan wel zonnebrandcrème op of zorg ervoor dat kleding je buik bedekt. Vaak wordt er gezegd dat een paar minuten in de volle zon wel kan, maar niet te lang als het niet is bedekt.

4. Buikmasker

Wat ook kan helpen voor een gladde en goede huid tijdens je zwangerschap is het op doen van een buikmasker. Je hebt vele soorten maskers die je op je buik kan doen tijdens de zwangerschap. Zo heb je bijvoorbeeld een masker waar vooral aloë vera inzit, maar ook met kokos of met komkommer. Kan je niet kiezen tussen welk masker? Dan kan je ook een masker halen waar van alles inzit.

Een masker op je buik doen is goed voor verschillende dingen. Zo is het zoals al eerder is benoemd goed voor een gladde huid, maar ook voor een buik die wat droge plekken heeft. Ook kan het erg fijn zijn als je erg veel jeuk hebt. 

Wil jij na je zwangerschap je buik ook nog mooi en soepel houden? Dan kan je het masker ook nog gebruiken na de zwangerschap. Zo blijft je huid namelijk ook nog goed gehydrateerd. 

Veelgestelde vragen:

Kan je een buikmasker ook na je zwangerschap gebruiken?

Zeker, sommige buikmasker zijn ook nog goed voor je buik na de zwangerschap.

Zijn er vitaminetabletjes speciaal voor zwangere vrouwen?

Zeker, er zijn verschillende vitaminetabletten die zijn gemaakt voor zwangere vrouwen.

Is beweging goed tijdens je zwangerschap?

Als je lichaam het toe laat en je voelt je fit genoeg, dan wordt genoeg bewegen zeker aangeraden tijdens de zwangerschap.

Share:

editor