Ben jij vegetarisch of wil je graag af en toe vegetarische maaltijden eten? Als je vegetarisch bent eet je geen maaltijden met vlees, maar je kan wel vleesvervangers toepassen. Wil jij graag weten welke vegetarische maaltijden lekker zijn en zeker het proberen waard? Lees dan snel verder! 

1. Pompoensoep met appel en tofu

Vind jij pompoen erg lekker om eten, dan kan het heerlijk zijn om een pompoensoep klaar te maken. Wat vaak wordt toegevoegd aan deze soep is tofu en appel. Dit zorgt namelijk voor wat extra smaak en kan een erg lekkere toevoeging zijn. 

Je hebt verschillende ingrediënten nodig als je deze soep gaat klaarmaken. Wat je nodig hebt, is onder andere vijfhonderd gram pompoen, een ui, een teentje knoflook, ook wordt er vaak gemberpoeder in gedaan, dit is ongeveer twee theelepels. Uiteindelijk heb je ook nog vloeibare margarine nodig, ook heb je water nodig en je daar heb je ongeveer vierhonderd milliliter van nodig. Ook heb je een kwart groentebouillontablet nodig, zorg er wel voor dat deze niet al te zout is. Als je er dus tofu in wilt doen heb je ongeveer honderdvijftig gram gerookte tofu nodig en één appel. Wat andere extra toevoegingen kunnen zijn is een klein stukje prei, peper en zwarte bonen.

Als je alle ingrediënten die je wilt gebruiken hebt verzameld, dan wordt het tijd dat je het gaat klaarmaken. Je begint het klaarmaken van de maaltijd door de pompoen goed schoon te maken en de draden verwijderen en ook de pitten die erin zitten. Daarna snijd je de pompoen in stukjes. Vervolgens ga je de ui pellen en ook die snijd je in stukjes. De volgende stap is dat je de ui en de knoflook gaat fruiten met de helft van de gember, dit doe je in de helft van de margarine. 

Als je dit allemaal hebt gedaan voeg je ook de pompoen toe aan het water en hierbij doe je ook een stukje van het bouillontablet. Zorg ervoor dat je dit ongeveer een kwartiertje laat koken. Terwijl dit staat te koken kun je alvast de tofu in kleine stukjes snijden en dit doe je ook met de appel. Als je de tofu in stukjes hebt gesneden ga je dit bakken, dit doe je ook bij de margarine zorg ervoor dat de tofu ongeveer lichtbruin wordt. Vervolgens doe je ook de overige ingrediënten erin, dus de stukjes appel, de gemberpoeder, de peper en ook de zwarte bonen. Als je dit allemaal hebt gedaan zal je zien dat je een heerlijk soepje hebt gemaakt.

2. Broodje met aioli en paprika

Wil jij graag een heerlijke lunch gaan klaarmaken? Dan is dit broodje een heerlijk idee om klaar te gaan maken. 

Als je dit broodje gaat klaarmaken heb je wederom een paar verschillende ingrediënten nodig. Zo heb je onder andere twee broodjes nodig: dit kunnen bijvoorbeeld Italiaanse bollen zijn. Ook heb je twee paprika’s nodig, een beetje aioli, vijftig gram rucola, pijnboompitten, ook heb je twee eetlepels olijfolie nodig en als laatste een snufje zout en peper.

Het klaarmaken van deze maaltijd duurt gelukkig niet heel lang. Je begint het klaarmaken door de oven voor te verwarmen op tweehonderd graden. Vervolgens ga je de paprika in reepjes snijden. Als je dit hebt gedaan meng je deze reepjes met de olie en ook het snufje zout en peper. Als je graag nog wat andere kruiden wilt toevoegen is dat natuurlijk ook mogelijk. Vervolgens verdeel je de paprikareepjes over de bakplaat die je hebt bedekt met bakpapier. Als jij de reepjes goed hebt verdeeld over de bakplaat doe je ze dertig minuten in de oven. Daarna ga je de broodjes opensnijden en ga je deze besmeren met de aioli. Als de paprika uit de oven is kan je deze op het broodje doen en ook de rucola en de pijnboompitten mogen er nu bij op.

3. Gevulde paprika met spinazie en feta

Houd jij best wel van paprika? Dan kan het erg lekker zijn om eens gevulde paprika’s te maken. Dit is best makkelijk te maken en is ook snel klaar.

Uiteraard heb je hier verschillende ingrediënten voor nodig. Zo heb je onder andere twee paprika’s, honderd gram feta, honderdvijftig gram spinazie, één ei, twee teentjes, knoflook, twee theelepels, oregano, een klein beetje geraspte kaas, één bolletje mozzarella en ook zout en peper heb je nodig.

Voordat je deze maaltijd gaat klaarmaken moet je de oven voorverwarmen op tweehonderd graden. Daarna is het de bedoeling dat je paprika’s door de helft snijdt en ook haal je de zaadjes eruit. Vervolgens ga je de mozzarella in kleine plakjes snijden. Als je dit hebt gedaan doe je een scheutje olie in de pan en daar ga je de knoflook en spinazie in bakken. Als de spinazie goed is geslonken kan je het vuur uit gaan doen. 

Daarna is het de bedoeling dat je de feta in een kom doet, zorg er wel voor dat je de feta een beetje verkruimelt. In deze kom doe je ook de spinazie, ei, oregano, de geraspte kaas en ook een klein snufje van de zout en peper. Als je dit allemaal hebt toegevoegd moet je het goed gaan mengen met elkaar. Vervolgens als dit goed is gemengd met elkaar vul je de paprika’s met het mengsel dat je hebt gemaakt. Als je alles in de paprika’s hebt gedaan doe je het ongeveer twintig minuten in de oven. Als je ze dan eruit hebt gehaald kan je de plakjes mozzarella over de paprika’s doen. Vervolgens doe je het dan nog een keer tien minuten in de oven. 

Veelgestelde vragen:

Hoe lang moeten de gevulde paprika’s in de oven?

In totaal moeten de gevulde paprika’s dertig minuten in de oven. Na twintig minuten moet je ze er wel even uithalen, zodat de mozzarella eroverheen kan.

Hoeveel paprika’s heb je nodig voor een broodje paprika met aioli?

Als je dit broodje wilt gaan klaarmaken heb je twee paprika’s nodig.

Kan je tofu toevoegen aan je pompoensoep?

Zeker, tofu toevoegen aan je pompoensoep kan erg lekker zijn.

Share:

editor