Heb jij altijd al een reis willen maken naar Portugal? Portugal staat natuurlijk bekend om de verschillende steden die het land heeft. Denk bijvoorbeeld aan Lissabon of Porto. Wil jij graag weten welke plekken echt het waard zijn om naar toe te gaan? Lees dan snel verder en wie weet heb je volgende vakantie helemaal uitgestippeld!

1. Algarve 

Helemaal onderin in Portugal in het zuiden kan je de streek Algarve vinden. Deze streek staat vooral bekend om hoeveel kilometers ze hebben aan strand, want ze hebben maar liefst meer dan tweehonderd kilometer aan strand. Wil je dus graag een strandvakantie dan is Algarve een ideale plek voor je. De stranden hier zijn natuurlijk ook hartstikke mooi om te zien, vooral om het blauwe water en de witte stranden. Eén van de stranden die hier is heet het Praia da Marinha: dit strand wordt al heel lang aanbevolen, want dit strand is een keer het mooiste strand ter wereld genoemd. Ook zijn de kliffen bij dit strand erg mooi om te zien. 

Ook zonder de stranden is Algarve een erg leuke regio om te bezoeken als je in de buurt bent of als je hier verblijft. In de buurt van Algarve zijn er verschillende leuke plekken die je kan gaan bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Albufeira of Lagos.

2. Coimbra 

Als je op zoek bent naar een echte studentenstad dan is Coimbra precies wat je zoekt, want vaak wordt deze stad zo omschreven. In deze stad staat één van de oudste overgebleven universiteiten ter wereld. Dit is uiteraard de universiteit van Coimbra. Als je benieuwd bent naar de universiteit kan je hier zeker een rondleiding volgen. 

Als je graag de rest van Coimbra wilt ontdekken is dat ook zeker een aanrader. Deze stad staat naast de universiteit ook bekend om de geschiedenis van de stad, maar ook de cultuur die hier is. Ook zijn hier erg gezellige straatjes en kan je erg genieten van de ‘oude’ stad. Wat ook zeker een aanrader is als je naar Coimbra gaat, is dat je langs de tuinen van Jardins da Quinta das Lágrimas gaat. Je kan hier onder andere prachtig gaan wandelen.

3. Lissabon

Uiteraard kan de hoofdstad niet ontbreken in deze lijst, want Lissabon is ook zeker het bezoeken waard. Er wordt vaak gezegd dat je niet uitgekeken kan zijn in Lissabon. Lissabon is ook een geschikte stad voor iedereen, voor zowel kinderen als voor volwassenen. Mocht het nou zo zijn dat je met kinderen richting Lissabon gaat, dan is het een erg leuk idee om naar aquarium Oceanário de Lisboa te gaan. Zoals al eerder is benoemd is dit een aquarium en dit vinden kinderen vaak erg leuk om naar toe te gaan en naar de vissen kunnen kijken.

Ook als je op zoek bent naar een goede stad voor een stedentrip wordt Lissabon zeker aanbevolen. Het is namelijk een ideale stad voor een wat korter verblijf, maar kan ook goed zijn voor een langer verblijf. 

4. Porto

Porto is ook zeker het bezoeken waard en wordt ook vaak omschreven als een soort klein broertje van Lissabon. Deze stad ligt aan het water, en dan aan de rivier Douro. Het Douro vallei is een erg bekend vallei en dan vooral als het gaat over de wijn en de wijngaarden. Wil jij graag ook verschillende wijnen proeven? Dan wordt het vaak aangeraden om naar Vila Nova de Gaia te gaan. Hier kan je namelijk heerlijke portwijnen proeven. 

De stad Porto is net zoals Lissabon op een paar heuvels gebouwd. Hierdoor kan het dus wel eens voorkomen dat je bijna moet gaan klimmen. Als je eenmaal wat hoger bent heb je wel prachtig uitzicht. Dit is dan ook zeker de moeite waard. 

Veelgestelde vragen:

Is de hoofdstad van Portugal het bezoeken waard?

Zeker, Lissabon is de hoofdstad van Portugal en wordt ook vaak aangeraden om te bezoeken.

Is Porto gebouwd op heuvels? 

Ja, je zal dit merken, want soms moet je even klimmen als je hoger wilt gaan.

Hoeveel kilometer aan strand heeft Algarve?

Algarve heeft ongeveer tweehonderd kilometer aan strand. Daarom is Algarve erg geschikt voor een strandvakantie.

Share:

editor