Ga jij binnenkort voor het eerst reizen met je hond? Het kan natuurlijk erg gezellig zijn als jij je hondje meeneemt op reis. Het is dan wel handig dat zowel jij als je hond goed voorbereid is voor de reis. Hoe kan je dit het beste doen? Lees dan snel verder!

1. Paspoort

Het is handig voordat je gaat reizen dat het paspoort van je hond helemaal compleet is en ook goed is geregeld. Vaak is het zo dat als je voor het eerst naar de dierenarts gaat met je hond, dan regelt de dierenarts een Europees huisdierenpaspoort. Mocht het nou zo zijn dat je via een fokker je hond haalt dan krijg je vaak een ‘gewoon’ paspoort mee. Wil je toch liever een Europees paspoort? Dan kan je die ook makkelijk aanvragen.

Je moet een paspoort aanvragen, want op die manier mag je gaan reizen met je hond. In dit paspoort staan alle vaccinaties die je hond heeft gehad en daardoor kan je dus aantonen dat je hond over de grens mag gaan. Een hondenpaspoort is ook handig als jij een hond haalt uit het buitenland, want op die manier kan je zien of die gezond is of niet. 

2. Inpakken

Een paspoort meenemen is niet het enige dat je moet gaan inpakken, het is natuurlijk handig dat je ook andere voorwerpen meeneemt wat je hond nodig heeft. Een paar dingen die je nodig gaat hebben zijn onder andere verschillende hondenspeeltjes, want je wilt natuurlijk niet dat je hond zich gaat vervelen tijdens de vakantie. Ga jij met de auto weg en wil jij dat je hond comfortabel kan zitten? Dan wordt het zeker aangeraden om een autostoel te halen voor je hond. Als jij je hond op de achterbank neerzet voor de reis dan kan het erg handig zijn om een achterbankbeschermer te kopen. Zorg er ook voor dat jouw hond veilig vervoerd kan worden.

Uiteraard heb je ook als je eenmaal op bestemming bent verschillende voorwerpen nodig, denk bijvoorbeeld aan eet- en drinkbakken. Ook heb je een halsband nodig en daarbij ook een riem. Aan deze halsband kan je ook een soort hangertje of sleutelhanger doen en daarin kan je de contactgegevens in zetten. Mocht het namelijk zo zijn dat de hond weg loopt, dan kan iemand altijd de contactgegevens vinden. 

Neem ook een EHBO-setje mee, mocht er namelijk wat gebeuren met je hondje. In deze EHBO-set kan je ook een tekentang doen, dit kan altijd van pas komen. 

3. Check-up

Het is handig dat jij weet dat je hond helemaal gezond is voordat je op vakantie gaat. Dit wordt aangeraden voor langere reizen, maar ook voor de wat kortere reizen wordt het aangeraden om even langs de dierenarts te gaan. Door langs te gaan bij de dierenarts kan hij of zij je vaak ook nog even advies geven over reizen.

Ook is het handig dat je even gaat kijken of de chip van jouw hond nog helemaal up-to-date is. Mocht het namelijk niet zo zijn dan kan dit nog wel worden gedaan door bijvoorbeeld de dierenarts. 

Let ook goed op je hond een paar weken voordat je op vakantie gaat. Is het namelijk zo dat je hond wat ‘gekker’ gedrag heeft voordat je op vakantie gaat, dan kan het geen kwaad om even langs de dierenarts te gaan en kijken of alles nog goed is. 

4. Goede bestemming

Ben je dus van plan om met je hond op vakantie te gaan? Dan is het ook erg belangrijk dat je een goede bestemming kiest. Ga jij bijvoorbeeld naar een vakantiepark, kijk dan wel goed vooraf of jij je hond wel mee mag nemen. Kijk ook zeker of daar de juiste faciliteiten zijn voor je hond, denk bijvoorbeeld aan een uitlaatplaats, speeltuinen voor de hond en kijk ook zeker of er een dierenarts in de buurt is, want mocht er wat gebeuren, dan kan je wel snel naar de dierenarts. 

Als je eenmaal een park hebt gekozen of een hotel dan is het ook handig dat je activiteiten gaat doen die ook geschikt zijn voor een hond. Zo kan het erg leuk zijn om met je hond te gaan wandelen bij het strand of door het bos. Er zijn ook verschillende parken die speciaal zijn gemaakt voor honden. Wil jij een avond uiteten gaan, maar niet zonder je hondje? Kijk dan zeker naar een restaurant die ook honden toestaat. 

Veelgestelde vragen:

Is het handig om hondenspeeltjes mee te nemen op je vakantie?

Zeker, het kan erg handig zijn om speeltjes mee te nemen, want op die manier gaat je hond zich zeker niet vervelen. 

Zijn er specifieke parken geschikt voor honden?

Zeker, je hebt verschillende parken waar je naartoe kan gaan die zijn gericht op honden.

Wat staat er in een hondenpaspoort?

In een hondenpaspoort staan vaak de verschillende vaccinaties die je hond heeft gehad, maar ook de gegevens van de hond.

Share:

editor