Op 1 april 2021 is de nieuwe Wet kansspelen op afstand (KOA) ingegaan. Dit is een aanvulling/wijziging op de bestaand Wet op kansspelen. Deze wet zorgde ervoor dat tot dusver alleen Toto als legale bookmaker kon opereren. Welke merkbare veranderingen komen eraan?

Toto gaat concurrentie krijgen

Dankzij de wet KOA, mogen vanaf 1 april 2021 alle online aanbieders van kansspelen een vergunning aanvragen. Als ze voldoen aan de voorwaarden (braaf zijn geweest), krijgen ze van de KSA een vergunning. Vanaf 1 oktober 2021 mogen ze dan legaal kansspelen aanbieden op hun website.

Dit is goed nieuws voor het online sportwedden. Tot dusver mocht er alleen bij Toto weddenschappen geplaatst worden. Een bookmaker die niet bekend staat om hoge quoteringen. Iets wat wedders erg belangrijk vinden, aangezien het direct invloed heeft op winst.

Er mag reclame gemaakt worden

We kennen allemaal de Koning Toto reclames wel. Vanaf 1 oktober 2021, mogen de gelegaliseerde bookmakers ook zichzelf uiten op tv en radio. Gezien de marketingbudgetten van deze bedrijven, kunnen we veel meer van dit soort reclames verwachten.

Van alle online bookmakers, en dat zijn er nogal wat, is alleen van Bet365 bekend dat ze vanaf oktober een vergunning krijgen. Grote namen zoals Unibet, Bwin en 888sport moeten waarschijnlijk nog even wachten. Zij zitten op het spreekwoordelijke strafbankje, en moeten een tijdstraf van ongeveer een half jaar uitzitten.

Share:

administrator