Mocht je het plan hebben om een webshop te starten, dan kom je er niet onderuit: het bouwen van een eigen webwinkel! De een vindt het interessant om ermee aan de slag te gaan, de ander ziet er juist tegenop. De kans is in ieder geval groot dat je wel wat tips en tricks kunt gebruiken. Hoe zou een professionele webdesigner het maken van een webshop aanpakken? Dít zijn zaken waar je op kunt letten!

Gebruiksvriendelijke webshop inrichten

Wat voorop staat: zorg voor een gebruiksvriendelijke webshop. Iedereen moet zich goed kunnen navigeren door jouw webwinkel – of het nu gaat om een ervaren of een onervaren internetgebruiker. Zorg dat de knoppen duidelijk zijn, dat afbeeldingen en teksten helder zijn en snel laden, dat je contactgegevens eenvoudig te vinden zijn, enzovoorts. Om dit in te kunnen richten, is het belangrijk dat je een goed e-commercesysteem gebruikt, dat het voor jou makkelijk maakt om een goede webshop te bouwen. Shopify Nederland is een populaire keuze, aangezien het een lage instapdrempel heeft. Ook zonder veel kennis over webshops kun je hiermee aan de slag gaan.

Bied overzicht

Je bezoekers hebben baat bij overzicht in je webshop. Richt bijvoorbeeld je menu helder in, per categorie of productgroep, zodat er gericht kan worden gezocht in de webwinkel. Ook de inrichting van je homepage en landingspagina’s telt mee. Zie deze pagina’s als een soort etalage: licht hier specifieke producten uit, die bijvoorbeeld in de sale zijn of die je juist nieuw hebt toegevoegd aan je aanbod. Een systeem als Magento helpt je op weg bij de inrichting van een duidelijke webshop. Je kunt via dit platform veel producten toevoegen aan je webshop en tegelijkertijd het overzicht behouden.

Passende lay-out

Men hecht waarde aan een mooie en passende lay-out in een webshop. Vind je het moeilijk om in te schatten hoe een ideale lay-out eruit ziet? Dan kun je deze maar beter zo minimalistisch mogelijk houden: daarmee zit je altijd goed. Met veel verschillende kleuren en knoppen wordt een website al gauw chaotisch, wat je bezoekers kan afschrikken. Houd de styling rustig en netjes, voor een professioneel ogende webshop.

Responsieve webshop maken

Op een laptop, tablet of telefoon: vandaag de dag gebruiken de bezoekers van je webshop verschillende apparaten. Daarom is het essentieel om een responsieve webshop te bouwen, die zich aanpast naar het gebruikte apparaat. Zo kan er te allen tijde worden gewinkeld in je shop.

Veilige webshop bouwen

Als laatst is het belangrijk om een veilige webshop te bouwen. Zorg dat de betaalsystemen goed werken, evenals veilig ogen voor de gebruikers. Denk na over de manier waarop je cookies gebruikt. Om een veilig gevoel te geven aan je bezoekers, kun je keurmerken en reviews toevoegen aan je website. En zorg dat je contactgegevens goed te vinden zijn!

Share:

administrator