De hoogste bergtoppen beklimmen, een andere cultuur ontdekken of overnachten op een unieke plek: bij incentive reizen kan het allemaal. Het mooie aan dit soort reizen is dat je dit samen met jouw bedrijf of team doet om een sterkere band te creëren en om goede bedrijfsresultaten te behalen. Dankzij dit soort incentive reizen worden jouw teamleden geprikkeld, gemotiveerd en geïnspireerd. Hieronder zetten wij de effecten van een incentive reis voor je op een rij – én natuurlijk wat inspiratie voor prachtige bestemmingen.

1 De teamspirit krijgt een flinke boost

Tijdens het reizen bevindt het team zich in een andere setting en wordt het werkleven even vergeten. Bovendien leren de collega’s elkaar echt kennen en kunnen er hechte banden ontstaan. Dit kan erg gunstig zijn als je terugkomt op de werkvloer: collega’s durven elkaar te voorzien van feedback, advies en input. Ook zullen de collega’s elkaar meer durven te vragen. Al met al krijg je dankzij een incentive reis enorm tevreden en ontspannen medewerkers.

2 Verbeter je bedrijfsresultaten

Een incentive reis kan de bedrijfsresultaten een flinke oppepper geven. Dankzij zo’n reis worden de medewerkers namelijk gemotiveerd, geïnspireerd en de creatieve ideeën vliegen je om de oren. Ook zullen de medewerkers beseffen dat ze worden beloond als ze goed werk verrichten. Hierdoor zijn ze extra gemotiveerd om de bedrijfsdoelen te behalen. Dit zorgt weer voor minder personeelsverloop, meer bedrijfsomzet en betere prestaties binnen het bedrijf. Dat klinkt als een fijne win-winsituatie.

3 Vergroot je naamsbekendheid

Wanneer je samen met jouw bedrijf op reis gaat, zullen de medewerkers hier gegarandeerd enthousiast van worden. Hier en daar wordt een foto van de reis op social media geplaatst en de grootste verhalen worden verteld op een verjaardag: potentiële nieuwe medewerkers zullen dit ook meekrijgen en worden wellicht wel enthousiast van jouw bedrijf. Hierdoor vergroot je de naamsbekendheid en misschien sleep je op deze manier wel een aantal nieuwe medewerkers binnen.

Talloze voordelen zitten verbonden aan incentive reizen, zowel voor jouw bedrijf als voor het team. Er worden veel incentive reizen aangeboden binnen en buiten Europa waar jij samen met jouw collega’s gegarandeerd van zult gaan genieten. Hieronder hebben wij een top drie opgesteld van bestemmingen binnen Europa.

Bestemmingstip 1: Albanië

Veel mensen weten niet dat Albanië veel te bieden heeft. Eigenlijk is dat ook niet zo gek, want sinds 1991 laat het land pas buitenlanders toe. Eenmaal in Albanië zal je tijdens de incentive reis ontdekken hoe veelzijdig het land is: prachtige zandstanden, hoge bergtoppen bedekt met eeuwig sneeuw en ook is het een groen land. Bovendien kun je de overblijfselen van het communisme terugzien, zoals de monumenten en de bunkers. Jarenlang werd Albanië namelijk geregeerd door het communisme.

Bestemmingstip 2: Oekraïne

Je zult een heel andere cultuur ontdekken als je een incentive reis boekt naar Oekraïne. Zo kun je een bezoek brengen aan Chernobyl, waar tientallen jaren geleden de grootste kernramp heeft plaatsgevonden. Ook is Oekraïne gevuld met een aantal pareltjes, waaronder het Pechersk klooster. Deze is gebouwd in 1051 en heeft een plekje zien te bemachtigen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Daarnaast mag een bezoek aan de levendige hoofdstad Kiev niet ontbreken tijdens een reis in dit prachtige land.

Bestemmingstip 3: Georgië

Ook Georgië is een aanrader als het gaat om incentive reizen. Je zult samen met jouw collega’s een onvergetelijke reis ervaren als je dit land bezoekt. Georgië heeft namelijk van alles te bieden: een prachtige natuur, oude steden zoals Tbilisi en heerlijke lokale gerechten die je zeker eens moet proberen. Vooral voor de mensen die van spannende activiteiten houden is Georgië perfect. Je kunt er namelijk raften, hiken en wildkamperen op de mooiste plekken.

Share:

administrator