Een tv-meubel is een belangrijk onderdeel van jouw interieur. Vaak is dit meubelstuk een van de laatste items die je koopt, nadat de woonstijl bepaald is en het hele interieur al redelijk samenhangt. Een tv-meubel kan daarom een echte kers op de taart zijn en maakt de woonkamer helemaal af. Daarnaast zorgt het direct voor wat extra opbergruimte wat in de meeste gevallen absoluut goed van pas komt. In dit blogartikel geven we je wat tips om de keuze voor het juiste tv-meubel wat makkelijker te maken. Er is tegenwoordig zoveel keuze dat het best lastig kan zijn, daarom willen we je door middel van deze blog, het leven een stukje makkelijker maken.

Stijl

Voordat je aan de slag kan met het vinden van het perfecte tv-meubel is het handig om te bepalen in welke stijl je het meubel wilt. Als jouw hele interieur gebaseerd is op een industriële sfeer is het geen goed idee om een tv-meubel in landelijke sferen aan te schaffen. Je wilt dat het tv-meubel de ruimte compleet maakt, niet dat het een stoorzender wordt. Daarnaast is het ook fijn als het tv-meubel niet té veel aandacht trekt. Kies dus voor een rustig en strak design zonder al te veel tierelantijntjes. In een modern of Scandinavisch interieur kan het bijvoorbeeld wel heel mooi zijn om een tv-meubel aan te schaffen in een vintage look, zodat je net wat meer afwisseling creëert in je interieur.

Kijkhoogte

Als je de stijl helder hebt is het tijd om te bepalen wat voor jou een fijne kijkhoogte is. Dit heeft onder andere te maken met hoe lang je bent en met hoe hoog jouw bank is. Om hierachter te komen kun je uitrekenen hoe hoog jouw tv is en vervolgens de plek op de muur met tape afplakken. Zo kun je precies zien hoe hoog jouw meubel moet zijn om de voor jouw ideale kijkhoogte te creëren. Het zoeken van het juiste tv-meubel wordt een stuk eenvoudiger wanneer je alle formaten kunt elimineren die niet geschikt zijn voor jou.

Grootte

Ten slotte is het goed om na te denken over de grootte van jouw nieuwe tv-meubel. Je wilt namelijk niet dat het meubel te veel ruimte inneemt, maar wanneer je een grote tv hebt is een klein tv-meubeltje ook geen gezicht. Hou hierbij in gedachte dat het tv-meubel ongeveer 1,5 keer zo groot moet zijn als de tv die erop geplaatst wordt. Wanneer je er nog andere apparatuur op kwijt wil zoals geluidsboxen of iets dergelijks, is het wellicht handig om de tafel nog iets ruimer aan te schaffen. Tv meubels komen in allerlei soorten en maten dus wanneer je van tevoren een duidelijk beeld creëert wordt je zoektocht een stuk makkelijker.

Share:

administrator