Heb je regelmatig klanten die de factuur niet op tijd betalen? Dan kan dit jouw bedrijf in grote problemen brengen als je regelmatig geen geld ontvangt. Jouw vaste lasten, de leveringen en bijvoorbeeld andere investeringen komen stil te liggen. Er zijn echter veel verschillende mogelijkheden om de geldstroom weer op gang te brengen. Een van de mogelijkheden is factoring voor het MKB. Maar hoe zorg je dan dat de klanten de factuur op tijd betalen? Onderstaande informatie geeft jou hier meer inzicht in.

Enkele voordelen van factoring voor MKB

Bij factoring voor MKB geef je de betaling van de facturen uit handen aan een extern bedrijf. Het bedrijf zorgt ervoor dat jij uitbetaald wordt, terwijl de klanten de herinneringen via dit bedrijf krijgen voor de betalingen. Eén van de voordelen hiervan is dat jij geen vervelende gesprekken hoeft te voeren met jouw klanten en je jezelf kunt richten op het leveren van producten en diensten. Dit kan jouw klantrelaties te allen tijde ten goede komen. Je bent er daarbij zeker van dat het geld binnenkomt en je jouw leveringen goed kunt regelen. Jouw inkomen zal hierbij niet onder druk komen te staan en je kunt jouw bedrijf laten groeien.

Richten op de levering van producten en diensten

Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de mogelijkheden. Je wilt er immers als zelfstandig ondernemer ook voor zorgen dat je nog voldoende overzicht houdt over jouw klanten en de uitbetalingen. Ondanks dat je de uitbetalingen vaak binnen 24 uur al krijgt, wil je immers ook zeker weten dat het goed gaat. Het externe bedrijf zal jou daarom altijd op de hoogte houden van de voortgang. Zo weet je precies wat er achter de schermen gebeurt, zonder dat je hier last van hebt. Jij zorgt er alleen voor dat jouw bedrijf de gevraagde producten en diensten kan leveren en daarbij de kwaliteit geeft die de klanten wensen te hebben. Je kunt hier te allen tijde aan voldoen en jouw klanten tevreden houden.

Maak jouw bedrijf succesvol met factoring zzp

Door goed te kijken wat factoring voor zzp’ers jou kan brengen, kun je binnen een korte tijd alles uit handen geven. Het is aantrekkelijk als je een uitbetalingstermijn van 30 dagen of langer aanhoudt en daarbij niet te lang op jouw geld hoeft te wachten. De factoring voor zzp’ers zorgt dat jij het geld snel op jouw zakelijke rekening hebt staan en je jouw eigen rekeningen kunt betalen. Het externe bedrijf regelt dan de rest voor jou en geeft jou de gelegenheid om het bedrijf te laten groeien. De groei van het bedrijf levert jou weer nieuwe voordelen op en laat je succesvol zijn.

Share:

administrator