De grenzen van ieders wereld reiken vandaag de dag vaak verder dan de eigen landsgrenzen. Als we iets kopen, komt het vaak uit het buitenland en als we op vakantie gaan trekken we ook vaak de grens over. Iedereen die ooit iets heeft willen betalen in het buitenland, zal gemerkt hebben dat je met je reguliere pinpas niet altijd ver kunt komen. Heel vaak zijn cash betalingen de norm en als je al met je betaalpas kunt betalen, dan moet het een creditcard zijn. Zo zijn er vele redenen te noemen waarom het handig is om een visa te hebben. In dit artikel diepen we die redenen meer uit en leggen we ook uit wat je kunt doen om een creditcard aan te vragen.

Met een creditcard heb je betaalruimte

Zoals de naam al aangeeft, betaal je met een creditcard zonder dat dit direct wordt afgeschreven. De creditcardmaatschappij schiet het bedrag voor.. Dat betekent dat je niet gelijk hoeft te betalen, dat doe je aan het einde van de maand. Daardoor creëer je meer bewegingsruimte in je budget. Als je namelijk weet dat je weer geld zult binnenkrijgen aan het eind van de maand, hoef je met een creditcard niet daadwerkelijk tot het einde van de maand te wachten om het geld uit te geven. Je kunt gelijk betalen en doorgaans wordt het geld 21 na de betaling met je visacard afgeschreven van je bankrekening. Dat is echter niet het enige voordeel dat komt kijken bij een visacard. Er is namelijk meer.

Je aankopen zijn automatisch verzekerd

Als je iets met je creditcard betaalt, dan zijn deze aankopen gelijk 180 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging. Ook als er iets aan de hand is met het product, kun je gewoon je geld terugkrijgen. Daardoor is het dus zelfs beter om met je creditcard grote aankopen te doen omdat je hiermee extra zekerheden inbouwt. Ben je op reis? Dan kun je in vrijwel alle landen ter wereld met je visa betalen. Ook is het mogelijk om geld uit de muur te halen met je visa. Zo kom je dus nooit zonder geld te zitten, zelfs niet als je je pas verliest. In dat geval kun je namelijk alsnog geld uitgekeerd krijgen om je problemen meteen op te lossen.

Welke eisen worden aan jou gesteld?

Wie graag een creditcard wil aanvragen, moet aan een aantal eisen voldoen. Je gaat namelijk een kortdurende lening aan, dus wil de verstrekker ervan zeker zijn dat je aan je verplichtingen kunt voldoen. Bovendien wil de verstrekker jou ook niet in de problemen brengen. Je moet daarom tenminste 18 jaar oud zijn, een netto minimuminkomen van 1.150 euro per maand hebben en geen BKR-registratie hebben. Na akkoord heb je je creditcard binnen 2 a 3 weken in huis. Omdat het vanwege de vakantie nu wat drukker dan gemiddeld is duurt dit wat langer dan normaal dus vraag je creditcard op tijd aan! Na ontvangst kun je de creditcard meteen gaan gebruiken om te betalen.

Share:

administrator