Velvet is tegenwoordig een echte trend als materiaal voor fauteuils en andere veel meubels. Toch wordt er niet alleen over velvet gesproken, maar ook over velours en fluweel. Vaak wordt dit gezien als hetzelfde, maar toch is er een verschil. Ben je benieuwd naar het verschil is tussen deze twee materialen? Lees dan verder en kom erachter!

Velvet

Velvet is een materiaal waarbij kleine lusjes worden geweven tot opstaande pluizige polen. Van oorsprong werd dit gemaakt van zijde, maar tegenwoordig wordt er ook vaak katoen gebruikt. Door deze techniek ontstaat er een glanzende zachte stof. 

Fluweel

Fluweel is exact hetzelfde materiaal als velvet. Velvet is simpelweg de Engelse vertaling van fluweel. De kans is dus groot dat je in Nederland vaker het woord fluweel gehoord hebt. 

Velours 

Velours is de Franse benaming voor velvet, maar toch is er een klein verschil. Bij het produceren van velvet worden de kleine lusjes geweven tot opstaande polen. Bij het maken van velours wordt dit ook gedaan, maar dan is er nog een volgende stap. Na het weven worden de poollussen losgesneden, waardoor de stof wat minder glanzend wordt dan velvet. Velours is dan ook vaak wat zwaarder en flexibeler, waardoor het zeer geschikt is voor meubels en gordijnen. 

Laat je adviseren

Velvet en velours worden dus op dezelfde manier gemaakt, maar bij velours wordt er nog een extra stap aan toegevoegd. Nu je weet wat het verschil is, kan je gerichter op zoek naar een mooie stof voor jouw nieuwe fauteuil. Wil je inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van UrbanSofa. Zij hebben een groot assortiment aan fauteuils in allerlei mooie stoffen. Heb je een vraag over een bepaalde stof of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren. 

Share:

administrator