Hoe kies je de juiste industrie roldeur?

Een industrie roldeur is een roldeur die speciaal bedoeld is voor de industrie. Deze roldeur is vaak gemaakt van staal of aluminium en is daardoor erg stevig. Daarnaast kan een industrie roldeur voorzien worden van een geïntegreerde loopdeur. Dit zorgt ervoor dat personeel of klanten gemakkelijk het gebouw in kunnen zonder de grote roldeur geheel te openen.

Hoe kies je de juiste industrie roldeur?

Er zijn verscheidene typen industrie roldeuren: sectionale roldeuren, vouwdeuren en plooideuren. Er zijn deuren met specifieke brandwerende, vochtwerende of geluidsdempende eigenschappen. Afhankelijk van de toepassing is er altijd een industrie roldeur die past bij jouw situatie. Als je niet zeker weet welk type deur bij jouw situatie past, vraag dan een bedrijf dat industrie roldeuren verkoopt om je te adviseren. Zij kennen de deuren die verkrijgbaar zijn en kunnen tevens ook de montage en het onderhoud verzorgen.

Waar moet je op letten als je een industrie roldeur koopt?

U zult zelf letten op de betrouwbaarheid van de leverancier en de prijs van het product. Maar er zijn meer zaken waar u op kunt letten. Vraag bijvoorbeeld door over de bedieningsmogelijkheden van de deur. Denk verder dan de standaard bediening, maar vraag ook eens naar bediening vanuit een heftruck of automatisch openen en sluiten. Denk ook goed na over lichtinval, door lichtdoorlatende panelen te kiezen. Tot slot is het van belang om na te denken of de deur past in uw ruimte. Als u nog installaties bij de deur gaat plaatsen, dan kan dit belemmerd worden door een roldeur met een plafondrailsysteem. Kies in dat geval voor een ruimtebesparende rol- of vouwdeur.

Montage en onderhoud van industrie roldeuren

Wie gaat de deuren monteren? Als u in contact bent met een deurenbedrijf is het heel waarschijnlijk dat zij de montage doen. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen ter plekke de deur zo monteren dat deze voor langdurig gebruiksplezier gaat zorgen. Ook kunnen zij het onderhoud voor u verzorgen. Wist u dat een elektrische roldeur jaarlijks moet worden onderhouden door een expert om aan ARBO-regelgeving en Europese veiligheidsregels te voldoen?

Industrie roldeuren zijn er in allerlei soorten en maten. Zo is er voor iedere situatie een geschikte oplossing te vinden. Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over de toepassing van de roldeuren, zodat er later geen problemen ontstaan. Wij adviseren u altijd om contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf. Wilt u een veelzijdige, ruimtebesparende roldeur? Overweeg dan eens de Compact deur van Rolflex. Kijk voor meer info op https://www.rolflex.com/nl/.

Share:

administrator