De zomer is voor vele mensen het mooiste seizoen van het jaar. Doordat het lekker warm is kunnen we meer buiten zijn en worden we bruin. De zwembroeken en bikini’s komen uit de kast, om een frisse duik in het zwembad te nemen. Ook liggen we graag urenlang in de zon om op te warmen en vooral om lekker bruin te worden, maar de zon kan ook schadelijk zijn. De zon wordt steeds sterker en als we niet oppassen worden we niet bruin, maar rood. De uv-straling kan onze huidcellen beschadigen en dit kan de kans op huidkanker verhogen. Het is dus belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Hieronder vind je een aantal tips om jezelf het beste tegen de zon te kunnen beschermen.

Zonnebrandcrème smeren

Het is algemeen bekend dat zonnebrand je beschermt tegen verbranding. Het is belangrijk om rekening te houden met de factor van de crème. Een zonnebrandcrème moet minstens factor 30 hebben. Je kunt je het beste een halfuur voordat je in de zon gaat insmeren, hierdoor zal de crème je optimale bescherming tegen de zon bieden. Smeer je om de twee uur in en doe dit vaker als je veel zweet of nadat je hebt gezwommen. Ook je oren, lippen en handen moeten ingesmeerd worden, deze plekken worden vaak vergeten.

Kleding is bescherming

Niks is lekkerder dan je zo min mogelijk kleding aan te trekken op een warme dag, maar kleding zorgt ook voor bescherming tegen de zon. Je kunt gebruik maken van een hoed of pet om je hoofd tegen de zon te beschermen. Ook kan je er rekening mee houden om uv-werende kleding aan te trekken. Op deze manier zal de uv-straling niet op je huid komen. Om je ogen te beschermen tegen de zon kan je natuurlijk gebruik maken van een zonnebril.

Waar is de schaduw?

Tussen 12 en drie uur is de zon het meest schadelijk. Tijdens deze uren is het aan te raden om de zon te vermijden. Dit kan je doen door de schaduw op te zoeken of door schaduw te creëren. Schaduw kan je creëren door gebruik te maken van een parasol. Er zijn verschillende soorten parasols. Vaak kan je een parasol verstellen, zodat je de parasol met de zon kan meedraaien en daardoor altijd schaduw hebt. Je kan bijvoorbeeld een vdgarde parasol aanschaffen, zodat je jezelf optimaal beschermt tegen de zon.  

Share:

administrator