Ben je iedere maand veel geld kwijt aan stroom? Dan wil je jouw bedrijfspand misschien verduurzamen. Dit kun je doen door de wanden en het dak te isoleren, maar ook door zonnepanelen te installeren. Wanneer je voor zonnepanelen kiest, wek je zelf stroom op. Het gevolg hiervan is dat de stroomkosten dalen. Nadeel van zonnepanelen is alleen dat ze behoorlijk duur zijn. Gelukkig zijn er manieren waarop je betaalbaar zonepanelen kan installeren op jouw bedrijfspand. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit doet.

Vraag een zakelijke lening aan

Voor woonhuizen zijn een paar zonnepanelen vaak al voldoende, maar voor het gemiddelde bedrijf gaat dit niet op. Doordat bedrijven vaak met allerlei machines werken, wordt er de hele dag door veel stroom verbruikt. Vandaar dat je behoorlijk wat zonnepanelen nodig hebt als je net zoveel stroom op wilt wekken als je verbruikt. Heb je de financiële middelen niet om het aantal zonnepanelen te kopen dat je nodig hebt? Dan kun je een zakelijke financiering aanvragen.

Omdat zonnepanelen een langlopende investering zijn in je bedrijf, kom je waarschijnlijk uit bij een zakelijke lening. Als je aan de voorwaarden van deze financiering voldoet, maakt een geldverstrekker het overeengekomen bedrag over op je zakelijke rekening. Hierdoor kun je het direct gebruiken om er het gewenste aantal zonnepanelen mee te kopen. Omdat het hier om een lening gaat, los je elke maand een deel af. Naast aflossing betaal je ook rente over een zakelijke lening. Onderaan de streep betaal je dus altijd meer terug dan je leent. Hoeveel rente je betaalt hangt af van verschillende factoren. Zo speelt de hoogte van de lening mee, maar ook de kredietwaardigheid van jouw bedrijf.

Zonnepanelen zakelijk leasen

Vind je het niet prettig om direct de volledige prijs voor zonnepanelen te betalen? Dan sluit je een zakelijke lening misschien al snel uit. Gelukkig is er nog een andere optie, want je kunt zonnepanelen zakelijk leasen. In vergelijking met een zakelijke lening heeft het leasen van zonnepanelen een aantal voordelen. Zo is het aanvragen bijvoorbeeld een stuk makkelijker dan wanneer je een zakelijke lening gebruikt. Dit komt onder meer doordat je geen jaarcijfers of extra zekerheden nodig hebt bij zakelijke lease, iets wat bij zakelijk financieren wel het geval is.

Als je zonnepanelen leaset, wordt de aankoop hiervan gefinancierd door een andere partij. Het is tegenwoordig mogelijk om de zonnepanelen volledig te financieren met behulp van zakelijke lease, waardoor je zelf geen geld meer bij hoeft te leggen. Kies je ervoor om zonnepanelen te leasen? Dan betaal je iedere maand een vast bedrag aan de partij die de panelen financiert. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en dat is wel zo prettig als ondernemer.

Bijkomende kosten

Voordat je investeert in zonnepanelen, moet je weten dat je te maken krijgt met bijkomende kosten. De panelen moeten immers ook geïnstalleerd worden. Dit kun je het beste laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Je weet in dat geval zeker dat ze op de juiste manier geïnstalleerd worden en ook daadwerkelijk stroom opwekken. Ben je zelf redelijk handig of ken je iemand die verstand heeft van zonnepanelen? Dan kun je zelf de handen uit de mouwen steken. De bijkomende kosten vallen dan een stuk lager uit.

Share:

administrator