Als jij je onderdompelt in de wereld van zakelijke verzekeringen, ontdek je snel genoeg dat er van alles mogelijk is. Naast aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en rechtsbijstand zijn er namelijk nog tal van zaken waar jij je voor kunt verzekeren. Hierdoor weet je misschien niet waar jij je wel en niet voor moet verzekeren. Twijfel je nog of je de inventaris van je bedrijf moet verzekeren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder hebben wij de voordelen van een inventarisverzekering namelijk voor je op een rijtje gezet.

1) Uitgebreide dekking

Een inventarisverzekering dekt schade aan de inventaris van je bedrijf. Tot de inventaris behoren niet alleen machines, maar ook elektrische apparaten en het meubilair. In principe wordt alles wat niet voor verkoop bestemd is tot de inventaris gerekend. Een groot deel van de spullen in jouw bedrijfspand is hierdoor verzekerd. Een zakelijke inventarisverzekering dekt overigens schade door brand, diefstal, inbraak, hagel, storm en water.

Voordat je een inventarisverzekering afsluit, ben je vast ook benieuwd naar het bedrag waar de inventaris voor verzekerd is. Dit kan per verzekeraar verschillen, maar tegenwoordig zien we vaak dat je spullen verzekerd zijn voor de nieuwwaarde. Breekt er brand uit en gaat de inventaris van je bedrijf grotendeels verloren? Dan keert een verzekeraar je de nieuwwaarde van de spullen uit. Dit maakt het een stuk makkelijker om de inventaris te vervangen.

2) Stressverlagend

Omdat een inventarisverzekering niet verplicht is en geld kost, laat je hem misschien links liggen. Je bespaart zo weliswaar op je vaste lasten, maar het kan veel stress veroorzaken als je de inventaris van je bedrijf niet verzekert. Je machines, apparaten en meubels zijn namelijk niet verzekerd voor schade. Mocht er toch schade ontstaan, dan draai je zelf op voor de kosten van het vervangen of repareren van de inventaris. Omdat dit vaak veel geld kost, kan dit bijzonder stressvol zijn. Met een goederenverzekering hoef je niet te stressen. Je weet immers dat de inventaris van je bedrijf goed beschermd is, waardoor je vaak snel weer op kunt starten na schade.

3) Continuïteit

Een derde voordeel van een inventarisverzekering is dat de continuïteit van je bedrijf niet in gevaar komt. Breekt er brand uit en gaat hierdoor het merendeel van de machines verloren? Dien dan een claim in bij je verzekeraar en zij keren de nieuwwaarde uit. Hierdoor kun je vrijwel direct nieuwe machines kopen, waardoor jouw bedrijf niet lang stil ligt. Als je de inventaris van je bedrijf niet verzekert, kan het lange tijd duren voordat je de productie weer op kunt starten. Je moet immers zelf het geld bij elkaar zien te krijgen om nieuwe machines te kopen. Heb je dit momenteel niet liggen? Dan komt de continuïteit van je bedrijf mogelijk in gevaar.

4) Betaalbaar

Ben je eigenaar van een klein bedrijf? Dan wil je de kosten het liefst zo laag mogelijk houden. Daarom sluit je waarschijnlijk alleen verzekeringen af die je echt nodig hebt. Laat de kosten je er alleen niet van weerhouden om een inventarisverzekering af te sluiten. Bij veel verzekeraars kost deze verzekering je namelijk maar een paar euro per maand. Deze kosten wegen niet op tegen de kosten die je maakt als je de volledige inventaris van je bedrijf moet vervangen na bijvoorbeeld een brand.

Share:

administrator