Hoe bijzonder is het om een keer in een ander land te wonen? Je leert nieuwe culturen kennen, ontmoet nieuwe mensen en je leert vooral jezelf beter kennen. Geniet van de natuurgebieden of juist de prachtige steden en verdiep je in het lokale eten. Als je van plan bent om echt te verhuizen naar een ander land dan moeten er natuurlijk wel een aantal dingen geregeld worden. Allereerst, hoe ga je het huis financieren? Ben je bijvoorbeeld van plan om geld te lenen? Dan moet je je eerst goed inlezen. Wil je meer weten over geld lenen voor een huis in het buitenland? Lees dan gauw verder! 

Wat moet je regelen voor een lening?

Stel, je bent van plan om geld te lenen om daarmee je huis in het buitenland te financieren. Daar moet natuurlijk wel het een en ander voor geregeld worden. Je kunt niet zomaar naar de bank toestappen en om een bedrag vragen. De bank wil weten hoeveel je verdient en wat je vaste lasten zijn zodat de bank zeker weet dat je het geldbedrag wat je leent ook terug kan betalen. Verdere informatie omtrent het lenen van geld kun je vinden als je zoekt op ‘lenen geld’.

Hypotheek in het buitenland

Niet iedere bank zal snel geneigd zijn geld uit te lenen voor een huis in het buitenland, dit is overigens ook afhankelijk van de eerder genoemde factoren; inkomen en vaste lasten. Ook maakt het uit of je een huis laat bouwen of een bestaand huis gaat kopen, dit kan namelijk invloed hebben op het bedrag dat de bank je leent. Zo heb je bij een bestaand huis een grotere kans op een hypotheek dan bij een huis wat nog gebouwd moet worden. Omdat Nederlandse banken je niet snel geld lenen voor huizen in het buitenland, kan je ook een persoonlijke lening aanvragen. Bij een persoonlijke lening ontvang je het hele bedrag in één keer.

Tips voor geld lenen in het buitenland

  1. Wil je toch echt een hypotheek van een Nederlandse bank? Dan kan je het proberen bij grotere banken die zelf ook in het buitenland gevestigd zijn. Denk hierbij aan de ING, Rabobank en ABN AMRO. De kans is groter dat je aanvraag wordt goedgekeurd, omdat de bank zich in hetzelfde land bevindt als waar jij naartoe verhuist.
  1. Ga je toch wel voor een hypotheek in het buitenland? Dan raden wij je aan om de gesproken taal in dat land goed onder de knie te krijgen. Doe je dit niet? Zorg er dan voor dat je om hulp vraagt aan een hypotheekadviseur. 
  1. Houd rekening met het feit dat er waarschijnlijk een hogere rente wordt gevraagd. Er zit namelijk meer risico vast aan een huis in het buitenland, omdat de hypotheekverstrekker geen zicht heeft op de woning.
  2. Het is belangrijk dat je je goed inleest. Niet alleen in het lenen van geld, maar ook in de regels van het land waar je naartoe wilt verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan hoeveel belasting je moet betalen. Kijk hierbij ook naar de lokale belasting. Wil je een huis laten bouwen? Houd dan rekening met de eisen waar het huis aan moet voldoen.
Share:

administrator