Wil jij beginnen met beleggen? Dan zijn er een aantal zaken die je moet weten. Je moet je namelijk goed inlezen voordat je begint met beleggen. Hieronder bespreken wij alles wat je moet weten voordat jij begint met beleggen.

Wat is beleggen?

Beleggen is een vorm van investeren waarbij je je geld voor een bepaalde periode vastzet. Hierdoor kan het zijn dat je geld na een langere tijd meer waard is. Je kunt in veel verschillende vormen beleggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beleggen in cryptocurrencies, grondstoffen, aandelen, obligaties en nog veel meer.

De voordelen van beleggen

Een voordeel van beleggen is dat je meer winst kunt maken dan als je bijvoorbeeld spaart. De kans dat je geld meer waard wordt is namelijk aanwezig. Daarnaast kan je ook inzetten op een dalende koers, dit betekent dat de kans groot is dat de koers weer beter wordt. Daarnaast mag je zelf bepalen hoeveel geld je belegt en kan je beleggen vaak proberen door middel van een demo. Het is overigens wel belangrijk om te beleggen bij een betrouwbare broker, zoals Degiro. Een broker is een platform waarbij je geld kunt beleggen. 

Beleg bij een betrouwbare broker

We benoemden het net al even kort, maar het is ook van groot belang dat je altijd bij een betrouwbare broker belegt. Je stelt namelijk wel je financiën open en bloot aan de broker. Nederlandse brokers moeten zich voldoen aan een paar eisen van de AFM. Het is daarom erg belangrijk dat je dit van te voren checkt. Dit staat meestal op de site van de broker.

Er zijn veel verschillende brokers waar jij kunt starten met beleggen. Een van deze brokers is Degiro. Degiro is een betrouwbare broker en is daarnaast erg populair bij Nederlandse beleggers. Degiro heeft veel verschillende voordelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het kunnen openen van een gratis rekening. Bovendien is Degiro ook nog eens een van de goedkoopste betrouwbare brokers, geld storten kan gemakkelijk én snel via iDEAL en daarnaast is de software ook nog eens gemakkelijk te gebruiken. Wat wil je nog meer?

Bepaal een doel en heb geduld

Beleggen doe je met een doel voor ogen. Een voorbeeld van een doel is het opbouwen van een pensioen, of het eerder aflossen van de hypotheek. Dit doel kan je houvast bieden. Bovendien moet je geduld hebben als je gaat beleggen. Je weet immers wat ze zeggen: geduld is een schone zaak. Wie wacht, wordt beloond. Zo blijkt het uit de geschiedenis van de aandelenwereld dat vrijwel iedere koers stijgt op de lange termijn. Dit gebeurt overigens niet altijd in een stijgende lijn. Het aandeel zal vast wel een keer in een dip terechtkomen, maar schrik hier niet van en denk niet dat dit het juiste moment is om het geld te laten uitbetalen. Houd je vooral vast aan je doel en dat zal vanzelf zijn vruchten afwerpen.

Share:

administrator