Als je een bezorgbedrijf hebt, is het iedere keer weer een uitdaging om een goede planning te maken. Hoe groter het bedrijf, hoe meer bezorgadressen je langs moet. Dat kan een behoorlijke uitdaging zijn, zowel technisch als organisatorisch. Gelukkig zijn er wel manieren om dit proces makkelijker en vooral sneller te laten verlopen. Hoe je dit kunt doen, lees je in dit artikel.

Route uitstippelen met bestelbussen

Er worden tegenwoordig heel veel spullen besteld via internet en al deze spullen worden bezorgd door een postorderbedrijf. Een goede route planning is daarom onmisbaar voor zulke bedrijven. Een goede routeplanning draagt bij aan het besparen van geld, tijd en benzine (of diesel). Chauffeurs maken geen onnodige kilometers, waardoor het werk een stuk prettiger wordt. Maar, het plannen van deze routes heeft nogal wat voeten in de aarde. Veel bedrijven hebben daarom dus een speciale planner in dienst -een logistiek planner- omdat dit echt een vak apart is. Maar, fouten maken blijft menselijk en niet te vermijden tijdens het plannen. Daarom kun je beter gebruik maken van speciale plan software.

Routeplanning software versus een logistiek planner

Handmatig routes plannen kost enorm veel tijd en het is ook kwetsbaar, een foutje is snel gemaakt. Ook als je later nog ergens een adres tussen moet proppen, kan het een chaotische bende worden. Je kunt dus beter routeplanning software gebruiken. Een route uitstippelen wordt hiermee een fluitje van een cent. Adressen worden automatisch geüpload in het systeem en gerangschikt op logische volgorde. Ook als er later nog een adres bijkomt, wordt het systeem automatisch geüpdatet. Waar het handmatig door een planner onwijs veel tijd kost om alles in elkaar te puzzelen, is het met de plan software binnen een paar minuten geregeld. De software is ook handig tijdens het rijden, want het houdt rekening met files en andere onverwachte gebeurtenissen op de weg. Hierdoor is de aankomsttijd altijd up to date en wordt dit automatisch gecommuniceerd naar de klant.

Je bedrijf makkelijk opschalen

Je kunt vast wel begrijpen dat je met deze plan software heel makkelijk je bedrijf kunt opschalen. Je kunt deze software namelijk voor meerdere bezorgbussen gebruiken. Op deze manier kun je je bezorg gebied vergroten, omdat je meerdere bussen kunt inzetten. Daarnaast heb je geen logistiek planner meer nodig, want dat wordt allemaal geregeld door je route planner.

Contact met klanten

Daarnaast biedt zulke plan software nog meer voordelen, naast de routes plannen. Het zorgt namelijk voor een goed contact met klanten. Je kunt namelijk laad- en lostijden instellen en hierdoor een tijdvak meegeven. Klanten krijgen dit tijdvak, zodat ze weten in welk tijdsbestek ze het pakketje kunnen verwachten. Mocht er vertraging zijn, wordt er automatisch een sms bericht verzonden. Dit werkt prettig voor de klanten, maar ook voor je personeel.

Share:

administrator