Laminaat is een erg populair type vloer. Niet zo gek, want het is erg duurzaam, eenvoudig te installeren en relatief laag in de kosten vergeleken met andere soorten vloeren. Er zijn veel verschillende soorten laminaat. Wij geven je graag uitleg over een aantal van die soorten.

V-groef laminaat

V-groef laminaat is een laminaatsoort waarbij de planken afgewerkt zijn met een kant. Hierdoor ontstaat er tussen de planken een groef in de vorm van een V wanneer zijn tegen elkaar aan zitten. dankzij deze groef krijgt het laminaat een extra natuurlijke uitstraling. Het is nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer.

Vlak laminaat

Een vlakke laminaatvloer is een vloer die geen naden bevat. De overgang van de planken is dus nauwelijks te zien. Hierdoor heeft het een prachtig vlak oppervlak. Vlak laminaat kent een aantal voordelen. Zo is het erg hygiënisch, omdat het makkelijk schoon te maken is. Het is erg duurzaam en er zijn geen speciale onderhoudsbehandelingen nodig. Het laminaat heeft een klikverbinding, waardoor het makkelijk te leggen is.

Visgraat laminaat

Dé trend van het moment is een vloer met visgraatmotief. Zo’n vloer kan helaas best kostbaar zijn. Gelukkig bestaat er nu ook visgraat laminaat. Dit is goedkoper en is zelfs een stuk duurzamer. Win-win! Het verschil met gewoon laminaat is dat er bij visgraat laminaat linker- en rechterplanken nodig zijn om het visgraatmotief te kunnen leggen. Dit vereist dus wel enige precisie.

Tegel laminaat

Uiteraard bestaat er ook laminaat in tegelvorm. Laminaat met een tegelmotief levert vele voordelen op. Zo is het bijvoorbeeld een stuk makkelijker te onderhouden dan marmer. Het is erg gemakkelijk schoon te maken, doordat je geen last hebt van vuil in de voegen. Verder is het een stuk minder hard en koud dan marmer. Het is dus een stuk aangenamer om in je huis te hebben. Het is eenvoudig te leggen en is relatief goedkoop.

Over het algemeen is laminaat dus een duurzame, betaalbare en veelzijdige vloerbedekking die geschikt is voor verschillende ruimtes in huis. Waar je ook voor kiest, Bebo Parket voorziet je graag van diverse opties. 

Share:

administrator