Operational Excellence is een term die wordt gebruikt om de efficiëntie van bedrijfsprocessen aan te geven. Bedrijven streven naar deze uitmuntendheid om zich te onderscheiden van de concurrentie en kosten te besparen. Een centrale rol speelt daarbij het tevredenstellen van de klant, door te leveren wat deze verlangt en door procesefficiëntie en kosten in de hand te houden.

Om Operational Excellence te bereiken, richten bedrijven zich op standaardisatie van hun processen en dienstverlening. Hierbij wordt gezorgd voor voldoende voorraad, de juiste data en het continu verbeteren van procesprestaties. Door efficiënte processen en goedkope productie, kunnen organisaties concurrerende prijzen bieden en een hoger rendement realiseren.

Raakvlakken van Operational Excellence

De Lean filosofie en Operational Excellence hebben veel raakvlakken. Veel bedrijven gebruiken de Lean methodiek om Operational Excellence te bewerkstelligen. Beide richten zich op het optimaal inrichten van processen, het verbeteren van procesprestaties en het verminderen van verspillingen in de stappen die geen waarde toevoegen voor de klant. Het Lean huis, een visueel raamwerk voor procesverbetering, sluit hier goed bij aan.

Bij bureautromp.nl kun je meer leren over Lean en hoe je deze methodiek kunt toepassen om jouw organisatie efficiënter en concurrerender te maken. Hierbij richten zij zich op praktische oplossingen en trainingen voor medewerkers. Op de LinkedInpagina van Bureautromp kun je meer informatie vinden over hun aanpak en diensten op het gebied van Operational Excellence en Lean.

Share:

administrator