De bookmaker staat centraal in de sportweddenschappen en is zowel langs de baan als in de winkelstraat en op het internet te vinden. Ze maken wedden mogelijk door de kansen in te stellen, weddenschappen te accepteren en winsten uit te betalen. Maar hoe verdienen offline en online bookmakers precies geld? We kijken in dit artikel naar het businessmodel van de bookmaker!

Wat is een bookmaker?

Bookmaking is een gereguleerde industrie die in 1928 werd geformaliseerd. Dit bracht bookmaking buiten de renbaan en creëerde natuurlijk bookmakers die paardenraces en sportweddenschappen verheven tot de multi-miljoen-euro-industrie die het vandaag is. Een bookmaker kan een persoon of een bedrijf zijn die het gokken in de sportwereld effectief mogelijk maakt, inclusief paardenraces en voetbal, evenals niet-sportevenementen. Ze werken door weddenschappen op vooraf ingestelde kansen te accepteren en uit te betalen op winnende inzetten. Bookmakers verdienen hun geld door een marge aan hun kansen toe te voegen, dus in feite brengen ze transactiekosten in rekening voor elke weddenschap. Dus zelfs als ze moeten uitbetalen, maken ze nog steeds winst zolang ze de inzet en uitbetalingen in hun voordeel afwegen. Dit staat bekend als het bedrijfsmodel van de bookmaker, en hier is hoe het werkt.

Het basisprincipe van het businessmodel

Hoewel een bookmaker de uitkomst van een sportevenement niet kan controleren, kunnen ze in grotere mate bepalen hoeveel ze mogelijk zullen winnen – of verliezen – bij een bepaald resultaat. En het basisprincipe van hun businessmodel is meer geld binnen te krijgen dan ze moeten uitbetalen. Om dit te doen, stellen ze vooraf kansen in die niet alleen gebaseerd zijn op kansen, maar ook een marge bevatten om ervoor te zorgen dat ze winst maken, hoe klein ook, op elke weddenschap die ze plaatsen.

Het instellen van de kansen

Odds compilers stellen de odds zo in dat ze een ingebouwde winstmarge hebben voor de bookmaker. Een heel eenvoudig voorbeeld: een munt opgooien met een inzet van 100 euro zou 50/50 (of even) zijn voor kop of munt, dus hoe het ook viel, de bookmaker zou geen winst maken. Maar als de bookmaker een marge inbouwde – 1,9 in plaats van 2 (evens) – zou hij 90 euro uitbetalen en 10 euro op de weddenschap maken, hoe het ook ging. Met dit in gedachten is het doel van een bookmaker om een ​​breed scala aan weddenschappen te raken tegen verschillende kansen om een ​​winst te verzekeren, ongeacht de uitkomst van het evenement. Odds kunnen ook worden aangepast aan de hoeveelheid geld die op elke optie is geplaatst en een bookmaker kan ook weddenschappen stopzetten wanneer hun aansprakelijkheid verder gaat dan hun geaccepteerde risiconiveau.

Hoe plaats je een goede weddenschap?

Dus, nu je het businessmodel van de bookmaker, waaronder die van de Betcity review, kent en hoe ze een marge inbouwen om winst te maken, te winnen of te verliezen, kun je dan eigenlijk de bookmaker verslaan? Welnu, je kunt je kansen om meer overwinningen dan verliezen te scoren vergroten door je eigen huiswerk te doen, de door je gekozen sport door en door te kennen en een meer strategisch gokspel te spelen. En speel een lang spel, voor meer plezier en consistente overwinningen in de loop van de tijd. 

Share:

administrator