Tijdens een webinar heb je live interactie met de deelnemers. Dat is een van de krachtigste eigenschappen van een webinar, maar vaak ook een van de redenen dat nieuwe gebruikers er tegenop zien. Toch is het wel belangrijk om je gezicht te laten zien: je werkt aan een sterke vertrouwensband doordat je direct in contact staat met je doelgroep. 

Het persoonlijk maken geeft vertrouwen

Je gezicht laten zien geeft vertrouwen! Mensen kopen niet van een bedrijf, mensen kopen van mensen. Verschuil jezelf niet het gehele webinar achter je slides, maar laat jezelf zien aan de kijkers. Je webinar heeft dan echt meer succes en waarde. Deelnemers kunnen je leren kennen en beoordelen of ze je kunnen vertrouwen. 

Uit cijfers blijkt dat webinars beter scoren als de presentator regelmatig op beeld te zien is. De conversie ligt hoger en het leidt tot meer leads. Jij bent zelf het belangrijkste onderdeel van het webinar, zeker als je directe sales wilt behalen. Bovendien kan je met webinar software ook een sales pagina tonen na afloop van het webinar.

De meest essentiële momenten om op beeld te zijn tijdens je webinar, zijn tijdens de introductie en live vraag- en antwoordsessie aan het einde. Denk er dus aan om zeker tijdens deze momenten niet de presentatie in beeld te brengen, maar jijzelf. 

Haarscherp op beeld met een webcam 

De kwaliteit van webcams is beter dan ooit. Tegenwoordig heb je geen dure professionele camera meer nodig, ook met een webcam kom je goed op beeld. Zorg wel dat je handig gebruik maakt van het licht en dat je achtergrond rustig is. Je leest hier hoe je ervoor zorgt dat je er goed uitziet op camera.

De kwaliteit van het geluid is minstens zo belangrijk. Het draagt bij aan het succes van je webinar, want wie luistert er nou graag naar een webinar met krakend, slecht geluid? Denk erover te investeren in een externe USB-microfoon. 

Presenteer je webinar staand 

Een webinar is het ideale moment om je expertstatus te laten zien aan je doelgroep. Je kan echt laten zien dat je betrouwbaar bent. Als je voor een groep presenteert, doe je dit vaak staand. Ook tijdens een webinar is dit aan te raden. Het maakt je boodschap extra krachtig.

Lichaamstaal is altijd belangrijk als je presenteert, zo ook bij de presentatie van je webinar. Een staande houding komt geloofwaardiger over omdat dit meer kracht uitstraalt. En dat is niet het enige, je zult merken dat je er meer zelfvertrouwen door krijgt. Vergeet niet dat deelnemers zich inschreven voor je webinar omdat zij jou op bepaald gebied al vertrouwen als expert. Dat mag je ook zelf geloven.

Share:

administrator