Werkt u, maar heeft u een laag inkomen en weinig geld? Bij Juridisch Loket kunt u terecht voor gratis advies als u bijvoorbeeld te maken krijgt met ontslag, scheiding of problemen met uw uitkering. 

Historie

In 2000 startte de overheid met het reorganiseren van de gesubsidieerde rechtshulp. Het verbeteren van de gratis juridische dienstverlening, spreiding en bereikbaarheid van de vestigingen moest werkelijkheid worden. In 2004 werd het Juridisch Loket uit de grond gestampt. Dit is een informele en laagdrempelige organisatie, waar u gratis advies kunt krijgen. Dit kan als erg prettig worden ervaren.

Bij welke problemen kunt u terecht bij Het Juridisch Loket?

Het Juridisch Loket kunt u helpen bij ontslag, uitkeringsproblemen, scheiden of huurgeschillen. Het Juridisch Loket geeft u zelf advies als het gaat om makkelijk te beantwoorden vragen. Worden de vragen te ingewikkeld, dan wordt u doorverwezen naar een advocaat of mediator. In tegenstelling tot het bovengenoemde advies, is deze hulp niet gratis. U moet dan een deel van deze kosten zelf betalen. Hoe minder inkomen u heeft, hoe minder uw eigen bijdrage is.

Contact

In 2015 kwamen er veel bezuinigingen van subsidies voor Het Juridisch Loket. De dienstverlening van Het Juridisch Loket is daardoor een stuk minder geworden. Voor kwetsbare rechtzoekers is er wekelijks nog een spreekuur, in grotere steden zijn er twee spreekuren. Verder kunt u terecht bij Juridisch Loket via de mail en telefoon. 

Veelgestelde vragen

Waar kunt u Het Juridisch Loket vinden?

Door heel Nederland kunt u vestigingen van Het Juridisch Loket vinden. In vrijwel alle grote steden kunt u terecht. Er zijn in totaal dertig vestigingen.

Is Het Juridisch Loket gratis te bereiken via de telefoon?

U kunt contact krijgen met Het Juridisch Loket via de telefoon, wel is dit tegen een kleine vergoeding. Dit is namelijk 10 cent per minuut.

Share:

editor