Steeds meer ondernemers zien de voordelen van een zakelijke lening in. Zo’n lening maakt het namelijk mogelijk om een langlopende investering in jouw bedrijf te doen. Als jouw aanvraag wordt goedgekeurd, stort een geldverstrekker het geld in een keer op jouw rekening. Hierdoor kun je er direct de gewenste machine mee kopen of investeren in de uitbreiding van jouw bedrijf. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je mogelijk vandaag nog een bedrijfslening aanvragen. Wanneer je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je waarschijnlijk niet hoe je te werk gaat. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe je een zakelijke lening aanvraagt.  

Zoek een geldverstrekker

Voordat je een zakelijke lening aan kunt vragen, moet je eerst een partij vinden die jou geld wil lenen. Vroeger ging je hiervoor naar een bank. Tegenwoordig is dit nog steeds mogelijk, maar we zien dat steeds meer ondernemers zich tot online geldverstrekkers richten. Niet gek, want online een zakelijke lening aanvragen brengt een aantal voordelen met zich mee. Allereerst hoef je er de deur niet voor uit. Je dient een aanvraag namelijk in vanuit jouw luie stoel. Daarbij komt dat je online 24 uur per dag, zeven dagen per week een zakelijke lening aan kunt vragen. Hierdoor zit je niet langer vast aan bepaalde openingstijden, iets wat bij bijvoorbeeld een bank wel het geval is.

Sluit nooit af zonder te vergelijken

Wil je online een financiering bedrijf aanvragen? Dan ontdek je al snel dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. Hierdoor weet je mogelijk niet bij welke geldverstrekker je het beste een aanvraag in kunt dienen. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, vraag je mogelijk lukraak ergens een zakelijke lening aan. Dit raden wij jou niet aan, want de kans is klein dat je op deze manier de beste financiering vindt. Daarom doe je er goed aan verschillende geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Hiervoor kun je tegenwoordig terugvallen op vergelijkingssites. Dankzij zo’n site vind je binnen de kortste keren de beste zakelijke lening voor jouw bedrijf.

Kies een geschikte looptijd

Als je eenmaal een geldverstrekker gevonden hebt, ben je er nog niet. Nee, want je moet namelijk ook nog een geschikte looptijd kiezen. Veel ondernemers die een zakelijke lening afsluiten, kiezen voor de maximale looptijd van 5 jaar. Je betaalt jouw lening dan terug in 60 maanden. Hierdoor vallen jouw maandelijkse lasten lager uit dan wanneer je voor en kortere looptijd kiest. Desondanks kan een kortere looptijd wel degelijk interessant zijn. Waarom? Omdat de lening minder lang loopt. Dit betekent dat je rente betaalt over een kortere periode. De totale kosten van jouw zakelijke lening vallen hierdoor mogelijk aanzienlijk lager uit dan bij een looptijd van5 jaar.

Dien een aanvraag in

Heb je inmiddels een geschikte looptijd voor jouw zakelijke lening bepaald? Dan wordt het de hoogste tijd om een aanvraag in te dienen. Wanneer je online een aanvraag indient, richt jij je simpelweg tot de website van de geldverstrekker. Hier staat vaak stapsgewijs uitgelegd hoe je een zakelijke lening aanvraagt. Zorg er in ieder geval voor dat je de benodigde papieren bij de hand hebt. Wat je allemaal nodig hebt om een zakelijke lening aan te vragen? Dat verschilt per geldverstrekker. Toch word je vaak gevraagd naar de bij- en afschrijvingen en de jaarrekening van jouw bedrijf. Zorg er daarom voor dat je deze documenten in ieder geval bij de hand hebt. In dat geval kun je makkelijk en snel een zakelijke lening aanvragen.

Share:

administrator