Het thema duurzaamheid is tegenwoordig niet meer te missen. De reden hiervan is dat iedereen er natuurlijk voor wilt zorgen dat de mensen nu, maar ook in de toekomst op een goede en gezonde manier kunnen blijven leven. Dit geldt voor zowel mens als milieu. Niet alleen in woningen zie je dus veel aanpassingen rondom het thema duurzaamheid, ook veel kantoren willen hier aan meedoen. Maar: hoe zorg je voor duurzaamheid op kantoor? We benoemen graag een aantal onderdelen, waarmee de duurzaamheid op kantoor verbeterd kan worden!

Onderdeel 1: De juiste kantoormeubels

Om goed te kunnen werken heb je de juiste kantoormeubels nodig. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de Havic kantoormeubelen. Door middel van ergonomische kantoormeubels kan het personeel op een goede manier aan de slag en al het werk op een goede manier verrichten. Belangrijk is het dus om goed te kijken naar de kantoormeubels. Om voor duurzaamheid te zorgen, wil je kantoormeubels die een lange tijd meegaan en waar het personeel zonder mogelijke veroorzakende lichaamsklachten aan kan gaan werken. Investeer dus zeker in kwaliteit!

Onderdeel 2: Goede verlichting

Ook niet geheel onbelangrijk is de verlichting die je in het kantoor aanbrengt. Zo wil je natuurlijk wel zorgen voor een sfeervolle projectinrichting. Alleen je wilt voorkomen dat de verlichting niet duurzaam is. Handig is het om gebruik te maken van LED verlichting. Wanneer je LED verlichting in je kantoor gebruikt, verbruik je een stuk minder energie dan dat je zou doen met andere verlichting. Zeker handig om bij stil te staan en mogelijk aan te passen wanneer je dit nog niet hebt. 

Je wilt er ook voor zorgen dat de verlichting op de juiste manier gebruikt wordt. Zo wil je voorkomen dat bijvoorbeeld iedereen klaar is met werk en thuis zit, terwijl de verlichting op kantoor nog aan staat. Controleer dus altijd goed of alle verlichting uit is en zet de verlichting ook alleen aan wanneer dit echt nodig is. 

Onderdeel 3: Zonnepanelen installeren

Je ziet dagelijks al veel zonnepanelen voorbij komen. Dit kan zijn op bijvoorbeeld woningen, maar ook kantoren en stukken land bevatten vaker zonnepanelen. Door middel van zonnepanelen ervaar je veel voordelen. De zonnepanelen vangen het zonlicht van buiten op en zetten deze om in energie. Je kunt dan op kantoor bijvoorbeeld gebruik maken van de stroom voor het opladen van je laptop, zonder dat je hier erg veel energie voor verbruikt. Niet alleen de stroom vanuit de zonnepanelen voor het opladen van de laptop wordt dan gebruikt, want ook de verlichting zal dan kunnen branden door de zonnepanelen.

Onderdeel 4: Scheiden van afval

Een manier die niet veel moeite en geld kost is het aanschaffen van de juiste afvalbakken. Door middel van de juiste afvalbakken kan het personeel zelf het afval scheiden. Dit is een makkelijke en goede manier om ervoor te zorgen dat je werkt aan de duurzaamheid van je kantoor. Hierbij heb je bijvoorbeeld een afvalbak voor het plastic, restafval en gft en papier. Er zijn veel verschillende afvalbakken die je hiervoor aan kunt schaffen, maar bij iedere afvalbak wordt in ieder geval duidelijk waar welk soort afval in moet. 

Share:

administrator