Het is nauwelijks bij te benen, de constant nieuwe modellen van de iPhone en de ontwikkelingen die de telefoons doormaken. Dacht je dat de huidige versie niet beter kon, komt er in een volgend model toch weer een functionaliteit bij die je eigenlijk niet mag missen. Nu staat de iPhone 15 op het punt gelanceerd te worden en deze laat de iPhone 14 achter zich. Wat verandert er? 

Van de buitenkant

Zoals je van een nieuwe iPhone mag verwachten, wordt er ook in de iPhone 15 weer een verbetering doorgevoerd in het design. Zo zal deze uitvoering dunnere randen hebben dan zijn voorganger, en die zullen daarnaast iets minder hoekig zijn en meer rond meebuigen. Ook krijgt de telefoon een behuizing van titanium, wat de telefoon nog beter bestand maakt tegen beschadigingen. Natuurlijk kun je ook deze iPhone weer optimaal beschermen met bijvoorbeeld een iPhone 15 hoesje van smartphonehoesjes. Dit geldt overigens niet alleen voor de iPhone 15, ook voor andere modellen, zoals voor een iPhone 14 hoesje kopen kun je goed bij Smartphonehoesjes terecht.

Het scherm en Dynamic Island

Waar bij de iPhone 14 alleen de Pro en de Pro Max variant een Always-on scherm hebben – het scherm toont altijd de tijd en andere widgets, ook als het scherm niet actief is – wordt dit nu geïntegreerd in de hele iPhone 15 serie, zowel in de reguliere variant als de luxere uitvoeringen. Het scherm wordt daarnaast in de iPhone 15 serie weer een stukje beter: een 120 Hertz scherm zorgt ervoor dat de iPhone veel sneller lijkt te werken.

Dynamic Island is een tool waarmee je verschillende activiteiten uitvoert of op de achtergrond laat afspelen, zonder dat het direct je hele scherm in beslag neemt. Je kunt kiezen of je het Dynamic Island uitgevouwen toont, of juist ingeklapt. Nu zit deze functionaliteit alleen in de Pro en Pro Max modellen van de iPhone 14. Dit wordt, net als het Always-on scherm, ook meegenomen in de reguliere iPhone 15.

Een nieuwe camera

De camera van de iPhone blijft constant in ontwikkeling. Zo is de verwachting dat de iPhone 15 een periscope lens krijgt, waarmee je bijvoorbeeld een stuk verder kunt inzoomen dan bij de iPhone 14 modellen het geval is. Ook zal het aantal megapixel verhoogd zijn.

Tot slot: de usb-c-poort

Vanaf eind 2024 moeten alle elektronische apparaten volgens de Europese wetgeving voorzien zijn van een USB-C-aansluiting. Dit heeft te maken met het verminderen van elektronisch afval. Ook de iPhone 15 zal dus verplicht een usb-c-poort hebben.

Share:

administrator