De zomer is bijna hier, en iedereen is op zoek naar manieren om buiten van de warmte te genieten. Als je van wateractiviteiten houdt, is suppen misschien wel de perfecte hobby voor jou. Het brengt je in contact met de natuur terwijl je tegelijkertijd aan je lichaam werkt. Maar wat trek je nu eigenlijk aan als je gaat suppen? En hoe zorg je ervoor dat je niet verbrandt onder de felle zon? In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over suppen in de zomer!

Speciale sup kleding voor jou

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je voor het suppen speciale sup kleding nodig hebt. Als je niet de juiste kleding draagt, kan het water je snel afkoelen en dat kan gevaarlijk zijn. Dus wat draag je best? We raden aan om luchtige, sneldrogende kleding te dragen die comfortabel zit en niet te strak om je lichaam sluit. Een goede optie is een rashguard of surfshirt. Dit zorgt voor extra bescherming tegen de zon, en voorkomt dat je verbrand terwijl je op het water bent. Kies daarnaast voor een zwembroek of wetsuit om je onderlichaam te beschermen. Laat je jeans, katoenen shirts of andere zware materialen thuis, deze blijven lang nat en zullen je dus koud houden!

Bescherm je huid tegen de zon

Nu je weet wat je moet dragen, is het belangrijk om ook te denken aan zonnebrandcrème. Het water reflecteert de zonnestralen, waardoor je sneller bruin wordt en je huid sneller kan verbranden. Breng bij voorkeur minimaal 30 minuten voor het suppen de zonnebrandcrème aan om te zorgen dat deze goed in de huid trekt. Voor extra bescherming kun je een hoed of pet dragen. Let wel op dat deze niet te los zit, anders kan hij makkelijk in het water waaien.

Begin met de nodige hulp

Ga je voor het eerst suppen? Dan is het misschien een goed idee om bij een school of club aan te sluiten. Zo kan je een les of huur sessie boeken en krijg je professionele begeleiding en tips van een ervaren sup instructeur. Daarnaast kan je er ook vaak spullen huren zoals paddle boards, reddingsvesten of helmen. Zo kan je gemakkelijk verschillende sporten uitproberen zonder te moeten investeren in dure spullen. Koop je eigen spullen? Kijk dan zeker voor accessoires zoals een leash. Hiermee zorg je ervoor dat je board nooit ver weg drijft als je in het water valt.

Ga rustig van start en wordt een pro

Wanneer je dan klaar bent om op te stappen is het goed om rustig te beginnen. Wees niet te gehaast en neem de tijd om te leren om je evenwicht te bewaren en hoe je de board moet sturen. Eenmaal je wat ervaring hebt, kun je verschillende uitdagende technieken en spieroefeningen proberen. Suppen is namelijk niet enkel een gezonde watersport, het verbetert ook je balans en concentratie. Het is door veilig en rustig te beginnen de perfecte sport voor zowel jong als oud.

Suppen is een fantastische zomersport waar iedereen van kan genieten. Door rekening te houden met de juiste kleding, bescherming tegen de zon en veiligheidsaccessoires, zorg je ervoor dat je deze sport op een veilige en gezonde manier kan uitoefenen. De rustgevende uitwerking van het op het water zijn, is de perfecte manier om de drukte van het dagelijkse leven achter je te laten. Wij hopen dat deze tips je hebben kunnen inspireren en dat jij ook op pad gaat om deze zomer te suppen!

Share:

administrator