De wereld staat in een razendsnelle ontwikkeling. Of we het nou hebben over de komst van AI, Haaland en Mbappe die Messi en Ronaldo doen vergeten of elektrische auto’s, jij zult er ongetwijfeld alles van merken. Je werkomgeving is een ander goed voorbeeld van iets dat niet stilstaat. Wil jij hieraan met je tijd meegaan, dan is deze blog perfect voor jou! We geven je vijf dingen die je vindt in ieder modern kantoor.

1. Verstelbare bureaus

Een kantoor waar iedereen de hele dag zit is een vertekend, ouderwets beeld. Tegenwoordig is dit niet meer hoe we het doen, vooral omdat het helemaal niet gezond is voor de werkenden. Het nieuwe beeld is een verstelbaar bureau. Hierbij is het aan de medewerker om te bepalen hoe die wil werken: staand of zittend. Het ideale is dat beide mogelijk zijn, waardoor iedere werknemer kan werken op de geprefereerde manier.

2. Focus rooms

Een gezellige werksfeer is een eis waar elk bedrijf aan moet voldoen, maar deze gezelligheid moet niet ten koste gaan van de werk efficiëntie. Sommigen vinden het fijner om zich af en toe even terug te trekken uit deze drukte, wat kan in een focus room. Dit is een ruimte die geluidsdicht is, die voorzien is van alles wat je nodig hebt om te kunnen werken in stilte. Hierdoor houd je de gezellige werksfeer, maar kunnen mensen ook rustig voor zich werken.

3. Brainstormruimtes

De individualistische cultuur waar iedereen zelf met een goede oplossing moest komen is passé. Vandaag de dag geloven we dat we alleen samen een beter resultaat kunnen boeken. Dit laat je zien met een brainstormruimte! Wanneer iemand even niet de juiste oplossing ziet, kunnen jullie samenkomen om te brainstormen en de oplossing te vinden. Je richt deze ruimte creatief in, waardoor alles op tafel gelegd kan worden. Deze ruimte kan tegelijkertijd ook worden gebruikt voor vergaderingen, zodat deze hun serieuze status ook iets kwijtraken.

4. Gezonde snacks

Soms is het heel even nodig om je terug te trekken, een snack te pakken en daardoor op te laden om weer verder te kunnen met werk. Dit was altijd een zak chips of een chocoladereep, maar dit is niet meer wat we tegenwoordig doen. Snacks kunnen namelijk zowel lekker als gezond zijn, dus waarom zouden we dat niet bewerkstelligen? Door snacks als appels, graanrepen en rijstwafels neer te leggen, kan nog steeds iedereen lekker snacken, maar op een gezonde wijze.

5. Tafeltennistafel

De pauze is belangrijker dan ooit. Niet alleen meer is dit het moment om even gezellig met je collega’s te kletsen, het is ook het moment om even de benen te kunnen strekken en in beweging te raken. Als werkgever wil je dit alleen maar motiveren, wat je bijvoorbeeld kunt doen door een tafeltennistafel te plaatsen in je kantoor. Erg gezellig, maar ook het moment voor de fanatiekelingen om te laten zien waar tot ze toe in staat zijn.

Hulp nodig?

Wil jij je kantoor verbouwen en één of meerdere van deze onderdelen aan je kantoor toevoegen? Neem eens een kijkje op Ludec.nl en ontmoet de specialist die jou hier graag mee helpt!

Share:

administrator